Ελλάδα: "Επιστροφή στην εξαθλίωση"

Η έλευση της Τρόικας στην Αθήνα, οι νέες δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία αλλά και οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας απασχολούν σήμερα τον γερμανικό τύπο.
«Ο ελληνικός εφιάλτης», είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου που σημειώνει: «Η οικονομία συρρικνώνεται, η ανεργία αυξάνεται, οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν: η Αθήνα χρειάζεται και πάλι νέα προγράμματα βοήθειας».

«Στενεύουν τα περιθώρια για την Αθήνα», τιτλοφορείται σημερινό άρθρο στην Tagesspiegel που υπογραμμίζει: «Οι ελλιπείς μεταρρυθμίσεις θέτουν σε κίνδυνο την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Λίγο πριν τις προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, εντείνεται η ανησυχία στην Αθήνα. Την ίδια ώρα το ευρώ δέχεται νέες ισχυρές πιέσεις».
«Επιστροφή στην εξαθλίωση», είναι ο τίτλος σημερινού σχολίου στην Tageszeitung του Βερολίνου για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα δεν είναι απλώς χρεοκοπημένη, έχει πραγματικά χρεοκοπήσει. Μπορεί να πρόκειται για ταυτολογία, αλλά δεν μπορεί κανείς να συνοψίσει διαφορετικά τις νεότερες εκτιμήσεις του ΔΝΤ. Ο όρος χρεοκοπία μπορεί να μην γνωρίζει διαβαθμίσεις, παρόλα αυτά όμως η ελληνική καταστροφή γίνεται κάθε μήνα μεγαλύτερη». Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ακόμη κι αν διαγραφεί το ελληνικό χρέος στο σύνολό του (…) ένα ερώτημα θα παρέμενε αναπάντητο, το ερώτημα που αφορά το μέλλον της Ελλάδας».
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15654005,00.html

Σχόλια