Μιζέρια, ανευθυνότητα και μπαλώματα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλελέρ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Μιζέρια, ανευθυνότητα και μπαλώματα  στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κιλελέρ"
Με αφορμή την παρουσίαση και την ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Κιλελέρ, η δημοτική παράταξη «Μαρίνος Αντύπας» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πολλές φορές η παράταξη μας κατηγορήθηκε για επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων του Δήμου Κιλελέρ. Αν και θεωρούμε άδικη την κριτική, όσο επικοινωνιακή και να ήταν η προσέγγιση μας, η χθεσινή παρουσίαση του Τεχνικού Προγράμματος από τη δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ, ξεπερνά κάθε προηγούμενο επικοινωνιακής λογικής και αγγίζει πια τα όρια της ταχυδακτυλουργίας.


Κατ΄ αρχήν δεν καταφέραμε ακόμα να καταλάβουμε πως διανεμήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους ένα σχέδιο τεχνικού προγράμματος που περιλάμβανε 55 υπό ένταξη έργα και ξαφνικά εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μια λίστα με 67 έργα. Μέσα σ’ ένα βράδυ επίσης, «προστέθηκαν» εκατό χιλιάδες ευρώ στο έργο αντικατάστασης όψης του παλιού σχολείου της Χάλκης. Σ’ ένα έργο που δεν πρότεινε καν το τοπικό συμβούλιο της Χάλκης. Το συμβούλιο ζήτησε ασφαλτοστρώσεις, οι οποίες απουσιάζουν εντελώς από το πρόγραμμα, με όποιες συνέπειες μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής,. Αυτά κι αν είναι ταχυδακτυλουργικά!

Πέρα απ’ τα αστεία όμως, η κατάσταση αυτή δείχνει αν μη τι άλλο την προχειρότητα με την οποία σχεδιάζει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κιλελέρ η δημοτική αρχή του κ. Κομήτσα: Στο άγχος της να εντάξει όσο περισσότερα έργα για εντυπωσιασμό, μέχρι την τελευταία στιγμή συμπληρώνει τον σχετικό κατάλογο. Τι απ’ όλα αυτά θα υλοποιηθεί, είναι άλλο θέμα. Η τακτική είναι παλιά και πλέον γνωστή: Φουσκώνουμε έναν κατάλογο μ’ ότι έργο υπήρχε, υπάρχει, ή θα υπάρξει κι από ‘κει και πέρα, βλέπουμε τι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε, αν μπορέσουμε!

Επί της ουσίας τώρα, στον κατάλογο των έργων που παρουσίασε η δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ, το μεγαλύτερο μέρος – όπως άλλωστε επισημάναμε και στην σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – αφορά συνεχιζόμενα έργα από την προηγούμενη χρονιά. Όμως από τα έργα που εντάχθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2011 δεν υλοποιήθηκε ούτε το ένα τέταρτο!!! Το …τεράστιο αυτό ποσοστό επιτυχίας στην υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος του 2011 προϊδεάζει τι θα γίνει και φέτος.

Κι όμως είναι απορίας άξιο πως σ’ ένα φτωχό και αμφίβολης δυνατότητας υλοποίησης τεχνικό πρόγραμμα, το μεγαλύτερο έργο είναι η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νίκαιας!!! Μάλιστα, στο σύνολο του τεχνικού προγράμματος το έργο αυτό καταλαμβάνει ποσοστό μεγαλύτερο από το ένα τρίτο του συνόλου. Δηλαδή από το ένα εκατομμύριο ευρώ που (ίσως, αν κλπ) θα διατεθεί για έργα στο Δήμο Κιλελέρ, οι 360 χιλιάδες θα πάνε στο γήπεδο για να αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας!!! Την ώρα που τα σχολεία ρημάζουν, οι αγροτικοί δρόμοι βουλιάζουν στη λάσπη και τα μισά χωριά του δήμου μας, πίνουν νερό από την υδροφόρα! Τέτοιος σχεδιασμός; Τόση ανευθυνότητα; Τόσο σημαντικό είναι το γήπεδο της Νίκαιας που δεσμεύει το ένα τρίτο των πόρων;

Φοβόμαστε πως δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά: Απλώς υπερτερεί η προχειρότητα, η τσαπατσουλιά και κάποια «ιδιαίτερα» κριτήρια στην αξιολόγηση και την ιεράρχηση των αναγκών, που κουκουλώνονται πίσω από την οικονομική κρίση. Δυστυχώς η δημοτική πλειοψηφία του κ. Κομήτσα, οχυρώνεται πίσω από κομματικές γραμμές και ψηφίζει με τα μάτια κλειστά. Χωρίς όραμα, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς ρεαλισμό και χωρίς συγκεκριμένο στόχο για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Μόνο μίζερη διαχείριση, κουκουλώματα και μπαλώματα. Τι να σου κάνουν τα ταχυδακτυλουργικά; Μ’ αυτά μπορείς εύκολα να εξαφανίζεις πράγματα. Όχι να εμφανίζεις…

Υ.Γ. Η δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ κατηγόρησε την παράταξη μας πως δεν ενέκρινε το ψήφισμα για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ το οποίο εμείς προτείναμε. Η αλήθεια είναι πως εμείς προτείναμε σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο όμως η δημοτική αρχή απέρριψε φέρνοντας δικό της, «στρογγυλεμένο» και χωρίς πολιτικές αιχμές. Τέτοιο σχέδιο ψηφίσματος που δεν επιχειρεί να συμπαρασταθεί στους πολίτες που βάλλονται από τα χαράτσια, αλλά στους κυβερνώντες για να κρατήσει τις κομματικές ισορροπίες, ας το εγκρίνει μόνη της η δημοτική αρχή. Εμείς, απλώς προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση, πως δεν θα επιτρέψουμε καμία διακοπή ηλεκτροδότησης επειδή δεν πληρώθηκαν «χαράτσια». Αυτό είναι το δικό μας …ψήφισμα».

Σχόλια