Εισβολή με τσεκούρια στο αμπέλι του Μπουτάρη

Άγνωστος κατέκοψε και ισοπέδωσε παραγωγικό αμπέλι, έκτασης επτά περίπου στρεμμάτων, της οικογένειας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, ενώ άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος χρησιμοποίησε τσεκούρια και αλυσοπρίονα.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας "Κυρ Γιάννη", Γ. Αναστασόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι ο δράστης επιτέθηκε δύο φορές στον αμπελώνα, την πρώτη στα τέλη του περασμένου μήνα και την επόμενη στις αρχές Ιανουαρίου.
Περισσότερα από 2.000 κλήματα της ποικιλίας "Chardonnay", του γραμμικού αμπελώνα, είναι κομμένα λίγα εκατοστά πάνω από τη ρίζα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημία για την εταιρία ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.
Η καταστροφή θα φανεί την Άνοιξη
"Πρόκειται για ανεξήγητη πράξη. Η οικογένεια Μπουτάρη πίστευε ότι δεν είχε εχθρούς, αλλά τώρα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας", δήλωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος είπε ότι οι συνέπειες της καταστροφής θα φανούν την άνοιξη.
Λίγο πριν ξεκινήσει η βλάστηση, οι εργάτες του αμπελώνα θα επιχειρήσουν να μπολιάσουν τα κατεστραμμένα κλήματα, με την ίδια ποικιλία, αλλά, όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, το πιο πιθανό είναι να γίνει επαναφύτευση του αμελώνα τον επόμενο χρόνο, αφού είναι πολύ δύσκολο να εναβλαστήσουν.
Η εταιρία "Κυρ Γιάννη", ιδρύθηκε το 1997, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και, μεταξύ άλλων, διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες στο Αμύνταιο και στη Νάουσα Ημαθίας.

Σχόλια