Προκαλεί πάλι ο “πράσινος” Μάντατζη για τουρκικό κόμμα στη Θράκη

Το αποκάλυψε σε δημοσιογράφους εφημερίδων της μειονότητας..
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, λέει ο λαός μας. Στην προκειμένη περίπτωση τον ρόλο του… λύκου τον έχει ο γνωστός και μη εξαιρετέος βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μουχάμερ Μάντατζη, ο οποίος τη δεύτερη ημέρα του χρόνου μίλησε για την ανάγκη η μουσουλμανική μειονότητα να δημιουργήσει δικό της πολιτικό κόμμα!
Ειδικότερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία», ο κ. Μάντατζη συναντήθηκε στις 2 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο «Ελενα» της Ξάνθης, με δημοσιογράφους από εφημερίδες της μειονότητας, όπου
και έριξε τη βόμβα για τη δημιουργία μειονοτικού κόμματος. «Πλέον το DEB (σ.σ.: πρόκειται για κομματικό μηχανισμό της μειονότητας) πρέπει να ξεπεραστεί και να πάμε σε ολοκαίνουργιους πολιτικούς σχηματισμούς. Η μειονότητα πλέον πρέπει να αφήσει τα παλιά πίσω και να σκεφτεί να πάει μπροστά με νέους πολιτικούς σχηματισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντατζη.
Επιπλέον, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει την ανοχή τόσο του προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου όσο και του έτερου βουλευτή και αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Κοσμίδη, επιτέθηκε και στον τέως πρωθυπουργό. «Ο Παπανδρέου δεν κράτησε τις υποσχέσεις που έδωσε, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εθνικιστικό κομμάτι του κόμματος και έτσι απέτυχε». Δεν εξήγησε φυσικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τι εννοεί «εθνικιστικό κομμάτι», λησμονώντας προφανώς ότι εδώ και καιρό η Θράκη είναι κομμάτι της ελληνικής επικράτειας. Παράλληλα, επιφυλάχτηκε για τις όποιες ενέργειές τους για τον Φεβρουάριο. «Μέχρι τότε θα περιμένω να δω αν θα υπάρξει μια διαφορετική πολιτική στάση και οδός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντατζη, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ο ίδιος δεν την ψήφισε, χωρίς ωστόσο η συμπεριφορά του αυτή να έχει κομματικές επιπτώσεις.

Είναι φανερό ότι η συμπεριφορά του κ. Μάντατζη, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή τόσο με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής όσο και με ακραία στοιχεία της Αγκυρας, δεν είναι ανεξάρτητη από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει την τρέχουσα περίοδο η Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Αύγουστο, με πρώτο της θέμα, η «δημοκρατία» (29 Αυγούστου) είχε αποκαλύψει τον ρόλο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ακόμη και σήμερα συνεχίζει να στηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι από καιρού εις καιρόν προκαλεί την Ελλάδα, δουλεύοντας ταυτόχρονα ανοιχτά για το αυτονομιστικό κόμμα DEB.

Σύμφωνα με την αποκάλυψή μας ο κ. Μάντατζη, μιλώντας σε εκδήλωση νεολαίων νουσουλμάνων της Ξάνθης, την οποία χρηματοδότησε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, παρουσία του ψευδομουφτή Αχμέτ Μεμέ, αφού μετέφερε «μια αγκαλιά χαιρετίσματα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου», αναφέρθηκε σε ταξίδι του την επόμενη ημέρα στα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα σε Ρόδο και Κω, «γιατί εκεί έχουμε ανθρώπους μας που μοιράζονται την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, τον ίδιο πολιτισμό. Υπάρχουν οι Τούρκοι της Ρόδου και της Κω»!

Μακάριος Β. Λαζαρίδης 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλια