Σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη βελτίωση του προγράμματος «Καλλικράτης»

Κώστας Αγοραστός: «Ταχύτερο, μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος με συνέργεια εργαζομένου και χρόνου»
Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία της αναπληρωτής Υπουργού Εσωτερικών κας Φώφη Γεννηματά παρευρέθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με αντικείμενο τη βελτίωση του προγράμματος «Καλλικράτης» μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του θεσμού.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος ΕΝΠΕ κ. Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Κώστας Ασκούνης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συνέχιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Καλλικράτης» για τις οριζόντιες και περιφερειακές δράσεις του προγράμματος.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Τα προγράμματα πρέπει να έχουν προστιθέμενη αξία στην κοινωνία, την οικονομία και στη διοίκηση. Δύο πολύτιμα εργαλεία που διαθέτει η κοινωνία είναι τον εργαζόμενο (άνθρωπος) και τον χρόνο. Είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς και ενάντια στον άνθρωπο (εργαζόμενο). Εξίσου βέβαιο είναι ότι η έξοδος από την κρίση είναι ένα συνεχές κυνήγι με τον χρόνο. Για να είναι το πρόγραμμα αυτό χρήσιμο και αποτελεσματικό πρέπει να λάβει υπόψη του και τους δυο παράγοντες που προαναφέρθηκαν. Προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να συνεργαστούμε για την επιτυχία του προγράμματος. Σε μια περίοδο κρίσης χρειαζόμαστε μικρότερο, ταχύτερο και αποτελεσματικότερο κράτος».
Δείτε την σχετική παρουσίαση


Σχόλια