Έτσι δανείζονται κ Βενιζέλε και κ Παπαδήμο... με 3,75% !!!

H ΕΕ εξέδωσε με επιτυχία μακροπρόθεσμα 30ετη ομόλογα ύψους 3 δις € για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Η επιχείρηση διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξ ονόματος της ΕΕ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSM). Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα λάβουν από 1.5 δις € η καθεμία ως μέρος των οικονομικών πακέτων συνδρομής τους.

Το νέο ομόλογο αναφοράς είναι η πρώτη έκδοση της ΕΕ με διάρκεια 30 χρόνια. 
Αυτή η μακρά χρηματοδότηση θα επεκτείνει περαιτέρω, τη μέση διάρκεια των δανείων της ΕΕ για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία και συνεπώς τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους και τη μακροπρόθεσμη προοπτική των δύο χωρών.
Το ομόλογο των 3 δις € λήγει στις 4 Απριλίου 2042, με κουπόνι 3,75% και 125 μονάδες βάσης.
Όπως αναμένετο με τόσο μακρά ημερομηνία έκδοσης, το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης των επενδυτών προήλθε από το εσωτερικό της ΕΕ, με τη Γερμανία στο 70%, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 13%, ΒέλγιοΛούξεμβούργο (8%) και Ελβετία με 4%.
Κοινοί διαχειριστές ήταν η Barclays Capital, BNP Paribas, Deutsche Bank και η Goldman Sachs. Co-οδηγεί ήταν η Commerzbank, η Credit Agricole CIB, DZ Bank, ING, JP Morgan, Morgan Stanley, RBS και UBS.
Οι εκταμιεύσεις προς την Ιρλανδία και την Πορτογαλία θα γίνουν στις 16 Ιανουαρίου 2012.
Υ.Γ
Έτσι δανείζονται η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ...Αλλά μάλλον οι δικοί μας αυτοί έχουν βαλθεί να χρεοκοποήσουν την Ελλάδα

Σχόλια

  1. να την χρεοκοπήσουν, αφού όμως, πρώτα, έχουν εκχωρήσει 30 χρόνια από το μέλλον σε ξένους αλητήριους με ντόποιους δοσίλογους συνεργάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.