ΚΥΡΙΑΚΗ των ΑΠΟΚΡΙΩΝ (26.02) το 10ο Golden R. Festival στον Βόλο με την συμμετοχή 7 συγκροτημάτων

ΜΕ 7 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ, 2 από Αθήνα, 1 από Θεσσαλονίκη και 4 από τον Βόλο, έκλεισε το roster του 10ου Golden R. Festival, του μεγαλύτερου δηλαδή φεστιβαλικού θεσμού της ελληνικής επαρχίας – ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα ονόματα των συμμετεχόντων συγκροτημάτων:
Ημερομηνία: 26.02.2012
Χώρος διεξαγωγής: Vox Music Stage
Ώρα έναρξης: 16.30

Line Up:
SepticFlesh (Αθήνα)
Rafferty Rules
Die Without
Karma Violence (Αθήνα)
Against The Society
Crimson Rivers (Θεσσαλονίκη)
Belief

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις σχετικά με τα happenings που θα πλαισιώσουν την βραδιά, καθώς και με την τιμή εισιτηρίου ΕΚΠΛΗΞΗ...
ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...
Το Golden R. Festival, το οποίο δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις, αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται με την μουσική και δη αυτήν του σκληρού ήχου, στην Ελλάδα, που να μην το γνωρίζει, φέτος κλείνει τα πρώτα του 10 χρόνια ζωής. Ένα νεανικό μουσικό φεστιβάλ, το αρχαιότερο στην ελληνική επαρχία, που από το θρυλικό του σανίδι έχουν περάσει κάποια από τα μεγαλύτερα νεανικά μουσικά συγκροτήματα της χώρας, μια μουσική δράση, αν θέλετε, που έκανε την πρώιμη εμφάνισή της πίσω στο 2002, όταν με την πρωτοβουλία μιας ραδιοφωνικής ομάδας επήλθε το πρωτότυπο για την εποχή και συνάμα πρωτόγνωρο για την περιοχή, κάλεσμα όλων των μουσικών συγκροτημάτων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν σ' ένα μουσικό γεγονός, η ανταπόκριση στο οποίο οδήγησε στη διοργάνωση ενός μουσικού διημέρου, που έμεινε στην Ιστορία και που μέχρι και στις μέρες μας μνημονεύεται ως το κορυφαίο μουσικό γεγονός στη Κεντρική Ελλάδα.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση δημοτικότητας αυτής της διοργάνωσης, που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κέρδισε χιλιάδες μουσικόφιλους και κατ' επέκταση την εμπιστοσύνη των κέντρων λήψης των αποφάσεων, ως προς την αρτιότητα και την πλήρη επιτυχία της.

Το εγχείρημα επαναλήφθηκε με επιτυχία, όχι μία, ούτε δύο, μα τόσες φορές, που το Golden R. Festival έγινε πασίγνωστο στον ευρύτερο συναυλιακό χάρτη της χώρας και επιβεβλημένο μέσω προώθησης κάθε νέας ερασιτεχνικής ακόμα και επαγγελματικής δισκογραφικής κυκλοφορίας.

Η αγάπη όλων όσων ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο διοργανωτικό εγχείρημα, η όρεξή τους, αλλά και η πλήρως επαγγελματική τους ενασχόληση, οδήγησαν το Golden R. Festival στην θεσμοθέτησή του, ως ένα ετήσιο δηλαδή μουσικό Ελλαδικό γεγονός που καλύπτεται δημοσιογραφικά από σύσσωμο τον μουσικό Τύπο της χώρας, έντυπο και ηλεκτρονικό, συμβάλει στην πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής, στην διάδοση των ελευθέρων ιδεών, στην ορθή δημιουργία προτύπων για την νεολαία της ευρύτερης περιοχής και φυσικά στην διαφημιστική προβολή της Μαγνησίας και του Βόλου, όπου και το φιλοξενεί.

ΟΡΑΜΑ...
Φέτος, εν έτει 2012 και μάλιστα επ' αφορμή της συμπλήρωσης των 10 ολόκληρων πρώτων ετών ζωής του και γνωρίζοντας απόλυτα τις ανάγκες καλλιτεχνών και ακροατών, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ξανά το αγαπημένο φεστιβάλ των νεανικών μουσικών συγκροτημάτων.

Στόχος μας η δημιουργία ενός μουσικού event, που θα μείνει και πάλι χαραγμένο στις μνήμες όλων, για να θυμίζει πως η ελεύθερη έκφραση μέσω της μουσικής μπορεί να υφίσταται ακόμη και σήμερα και μάλιστα πιο δυνατή από ποτέ..., όπως ποτέ άλλοτε δεν θα μπορούσε να συμβεί εξάλλου, μιας και τα όσα συμβαίνουν σ' αυτόν τον ρημαδιασμένο τόπο, καταμαρτυρούν αδιάψευστα πως, ναι..., η ελεύθερη έκφραση μέσω κάθε μορφή τέχνης είναι επιβεβλημένη, τουλάχιστον για όσο ο άνθρωπος μπορεί και θέλει να συνεχίσει να ζει ελεύθερος.

Αυτό το κατά τα άλλα τυπικό δελτίο Τύπου, δεν θα θέλαμε να αποτελέσει οτιδήποτε άλλο, πέραν ενός νέου καλέσματος της νεολαίας, ώστε να αναβιώσουμε και πάλι, όλοι μαζί, το δικό μας μουσικό φεστιβάλ. Το μουσικό φεστιβάλ των μουσικών πρωταγωνιστών της διπλανής μας πόρτας, το μουσικό φεστιβάλ που θα στείλει ένα νέο ηχηρό μήνυμα στους κρατούντες την εξουσία και τους ΔοΝηΤες της μονοσήμαντης πολιτικής μας μιζέριας φίλους τους.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, επισκεφθείτε το επίσημο event στο facebook, πατώντας ΕΔΩ
e-volos.gr

Σχόλια