ΔΕΙΤΕ ΤΙ "ΠΑΙΖΕΤΑΙ".... ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2-3 % ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟ 5 % !!!!!

 Η Γερμανία πρότεινε επιτόκιο 2 έως 3% πράγμα που σημαίνει ότι, το τελικό κούρεμα σε πραγματική αξία θα υπερβεί το 80%
Σε συνέντευξη του στους Financial Times, ο Charles Dallara, επικεφαλής του IΙF, Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να επιτευχθεί μια κατ’αρχήν συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας ώστε να γίνει εφικτή η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έως τις 20 Μαρτίου, όταν δηλαδή η Ελλάδα θα κληθεί να καταβάλλει 14.4 δις. ευρώ σε ληγμένα ομόλογα.
Το τελικό κούρεμα σε πραγματική αξία θα υπερβεί το 80%

Αν και, κατά τον επικεφαλής του IIF, η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται με ανοιχτά χαρτιά και καλή θέληση, συγκεκριμένοι διαπραγματευτές της Τρόικα, παραβιάζουν τους όρους της συμφωνίας της 7ης Δεκεμβρίου. “Εκείνοι που πιέζουν τους ιδιώτες επενδυτές να αποδεχθούν παράλογες απαιτήσεις, φαίνεται να μην κατανοούν τι σημαίνει εθελοντικό κούρεμα” υποστηρίζει ο Charles Dallara.
Κατά τον επικεφαλής του IIF, τράπεζες και ελληνική πλευρά, έχουν έλθει σε συμφωνία για επιτόκιο μόλις κάτω του 5% αλλά, ενώ οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονταν ομαλά, την περασμένη εβδομάδα ξαφνικά η Γερμανία αντιπρότεινε επιτόκιο 2 έως 3% πράγμα που σημαίνει ότι το τελικό κούρεμα σε πραγματική αξία θα υπερβεί το 80%, κάτι που σε καμιά περίπτωση είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό. “Το επιτόκιο καθώς και οι όροι που συνοδεύουν το κούρεμα θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί ώστε αυτό να επιτευχθεί σε εθελοντική βάση” υποστηρίζει ο Charles Dallara. Και έλληνας τραπεζίτης προσθέτει «Αν αποδεχθούμε μια τέτοια μείωση θα εξαφανισθούμε ολοκληρωτικά».
Deutsche Welle

Σχόλια

  1. Ποιό 80% ρε παιδιά, δουλευόμαστε και μεταξύ μας.
    200δις θα κουρέψουνε και θα πάρουν cash με νέο δάνειο 30δις ο Νταλάρα και η παρέα του, άλλα 30-35δις με νέο δάνειο οι ενχώριες (κατ' όνομα) τράπεζες, και θα πάρουν και τα νέα ομόλογα σε αγγλικό δίκαιο. Αν συμμετάσχουν όλοι οι κάτοχοι ομολόγων (που είναι μάλλον απίθανο) η απομείωση θα φτάσει τα 100δις. Δεν έχουν προβλέψει βέβαια κάποιο ποσό και για τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς εκεί το κουρεμα θα το υποστούν οι συνταξιούχοι.
    Αν ήθελαν να βοηθήσουν οι εταίροι όπως λένε θα σου έδιναν δάνειο για να πάρεις τα ομόλογα από την δευτερογενή αγορά και να έχεις πραγματική απομείωση του χρέους.Αντίθετα όμως θέλουν να πληρωθούν στο ακέραιο κάποια ομόλογα που αγόρασε η ΕΚΤ από την δευτερογενή,ενώ και τα νέα δάνεια οι εταίροι και φίλοι στα δίνουν για να πληρώσεις τον Νταλάρα και τους τραπεζίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.