Τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης ζήτησε o Κεφαλογιάννης.

Να αναθεωρήσει η Κυβέρνηση την απόφαση της και να επιτρέψει τη συνέχιση της ιδιαίτερα επιτυχημένης πορείας του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης ζήτησε από την Υπουργό Παιδείας ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης με παρέμβαση του στη Βουλή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: Κατάργηση του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης.


Σύμφωνα με επιστολή που στείλατε στα ΤΕΙ της χώρας την 1η Νοεμβρίου 2011 τα Τμήματα Τουριστικών επιχειρήσεων στη χώρα θα μειωθούν από επτά σε τρία. Για το λόγο αυτό –χωρίς καμιά «δημοκρατική» διαβούλευση» αποφασίσατε τη μη εισαγωγή φοιτητών στα υπόλοιπα τμήματα συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης από το έτος 2011-2012.

Επειδή:

1.Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι το μοναδικό σε προπτυχιακό επίπεδο Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κρήτη, δεδομένου ότι η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγ. Νικολάου, (ΑΣΤΕΑΝ), υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και δεν εντάσσεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.2.Το Τμήμα διαθέτει ακαδημαϊκό προσωπικό με σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό έργο αλλά και με σημαντική εμπειρία στον τουριστικό σχεδιασμό στην τουριστική αγορά, την αντίστοιχη αγορά εργασίας κ.ο.κ.

3. Πολλοί απόφοιτοί διαπρέπουν ως μέλη ακαδημαϊκών κοινοτήτων ξένων και ελληνικών Πανεπιστημίων.

4.Το Τμήμα μας έχει επιτύχει εδώ και πολλά χρόνια την άριστη σύζευξη θεωρίας και πράξης μέσω του προγράμματος «Πρακτικής Άσκησης», με αποτέλεσμα την ομαλή ένταξη των φοιτητών στην τουριστική αγορά εργασίας.

5.Το Τμήμα αποτελεί την κύρια πηγή στελεχιακού δυναμικού υψηλού κύρους στις τοπικές και όχι μόνο επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού και του επισιτιστικού κλάδου καθώς και των επιχειρήσεων του ταξιδιωτικού εμπορίου.

6.Στο Τμήμα καλλιεργούνται οι διαπολιτισμικές σχέσεις μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών με ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον από ξένους φοιτητές (Erasmus) λόγω αναγνωσιμότητας του Τμήματος στο εξωτερικό και της γεωγραφικής θέσης της Κρήτης και της θέσης που αυτή κατέχει στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Ερωτασθε:

Εάν προτίθεσθε να αναθεωρήσετε την απόφαση σας αυτή και να επιτρέψετε τη συνέχιση της ιδιαίτερα επιτυχημένης πορείας του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης ;

Σχόλια