Κάθαρση ή καρναβάλι;

Του Άγη Βερούτη
Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει κοινωνικός ιστός. Υπάρχουν μόνο ιδιοτελείς ατομιστές και τα θύματά τους. Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει Δημοκρατία. Υπάρχουν μόνο εξουσιολάγνοι και τα "πελατάκια" τους. Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ελευθερία, ανάπτυξη, πρόοδος, ελπίδα, ανθρωπιά. Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει μέλλον!
Η δικαιοσύνη αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ανθρωπισμού.
Είναι εκείνη η λειτουργία της κοινωνίας που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τα ζώα, και την κοινωνία μας από τη ζούγκλα.
Όμως στη Χώρα μας η δικαιοσύνη βρίσκεται σε καταστολή. Είναι ναρκωμένη και υποταγμένη στις πρόστυχες διαταγές ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, που λεηλάτησε ζώντες και αγέννητους Έλληνες από απληστία και διαφθορά, και συνεχίζει...
Η δικαιοσύνη δεν αποτελεί απλά την προέκταση της εφαρμογής των νόμων που ψηφίζουν οι πολιτικοί. Ξέρουμε πολύ καλά πώς το φαύλο πολιτικό προσωπικό των τελευταίων 40 ετών ανασκολόπισε κάθε έννοια δικαίου με τους στρεβλούς και ελλιπείς νόμους που ψήφισε σε συνεχές αλισβερίσι με μειοψηφίες ειδικών "συμφερόντων".
Το νομοκανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της χώρας μας κυριολεκτικά ξεπατώθηκε στα τελευταία 40 χρόνια, από την απονεύρωση του θεσμικού ρόλου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ως την θεσμοθέτηση της απόλυτης διαφθοράς μέσω της γραφειοκρατίας, για την εξαθλίωση του πολίτη-υπήκοου, του πολίτη-θύματος, του πολίτη-μη πολίτη, μέχρις την εξαίρεση των εκπροσώπων του Λαού από τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν για την "πλέμπα" όπως ονομάζουν εμάς τους πληβείους.
Η εξαίρεση αυτή αντιτίθεται στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς οι βουλευτές-ευγενείς μπορούν να σκοτώσουν το παιδί σου οδηγώντας μεθυσμένοι, ενώ εσύ δεν μπορείς να τους μηνύσεις για το έγκλημα τους αυτό, λόγω βουλευτικής ασυλίας. Αν πάραυτα το τολμήσεις, η μήνυσή σου θα πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων, αφού οι συμμορίτες του δολοφόνου δεν πρόκειται να άρουν την ασυλία για χάρη κανενός αθώου θύματος.
"License to kill" έχουν δώσει στον εαυτό τους οι αχαρακτήριστοι εκπρόσωποι του Λαού, με την υπογραφή του σημερινού ΥΠΟΙΚ, κ. Βενιζέλου στο άρθρο 86 του Συντάγματος, περί “μη-ευθύνης” υπουργών. Άδεια να μας δολοφονούν εξέδωσαν στον εαυτό τους - και ακριβώς αυτό πράττουν!
Η δικαιοσύνη και η έννοια του δικαίου στην κοινωνία δεν είναι περιορισμένες από τους εκάστοτε ψηφισμένους νόμους. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης των δικαστικών λειτουργών. Η απονομή της δικαιοσύνης εμπεριέχει την έννοια της ηθικής, της ακεραιότητας, της ικανοποίησης του αισθήματος δικαίου της κοινωνίας, ενίοτε και σε αντίθεση ή παράλειψη των νόμων.
Αυτό το αίσθημα δικαίου ικανοποιεί το ένταλμα σύλληψης ενός εκ των αυτουργών της κλοπής Δημόσιας Περιουσίας με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου: πρώτα αναγνώρισε το Ελληνικό “Κράτος” την ιδιοκτησία από το Μοναστήρι της ακτογραμμής της λίμνης Βιστωνίδας, που είχε “δωριστεί” με Χρυσόβουλο από κάποιο σουλτάνο προ αιώνων, λες και οι κάτοικοι που ζουν εκεί εκατοντάδες χρόνια δεν απολαμβάνουν των διατάξεων της “χρησικτησίας” της υπόλοιπης Ελλάδας. Για να προσθέσουν βλάβη στην προσβολή, οι πολιτικοί νάνοι που ευθύνονται για αυτό το σκάνδαλο εν συνεχεία “αντάλλαξαν” τις ακτές της λίμνης με ολυμπιακά ακίνητα-φιλέτα.
Ο μεγάλος φόβος τους όμως είναι πως ο γέροντας Ευφραίμ δεν θα αποδεχθεί τον ρόλο του εξιλαστήριου θύματος στο βωμό των "νόμιμων άρα ηθικών". Φοβούνται πολύ οι δράστες του σκανδάλου ότι ο γέρων θα ανοίξει το στόμα του και θα μιλήσει. Γιαυτό και πλείστοι στέργουν να αποκηρύξουν τη σύλληψή του. Τη σύλληψη αυτή η κοινωνία τη χειροκροτεί.
Είναι απορίας άξιον πώς οι Δικαστές επιτρέπουν την παρέμβαση εκπροσώπων της νομοθετικής εξουσίας στο έργο τους, πράγμα που αποτελεί κατάφωρη παράβαση του διαχωρισμού των εξουσιών; Είναι απορίας άξιον πώς οι θρησκευτικοί εκπρόσωποι της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας (δηλαδή ημών των Ελλήνων Χριστιανών) αντιτίθεται στην Λαϊκή θέληση για διαλεύκανση του σκανδάλου; Είναι απορίας άξιον πώς παρεμβαίνουν στο έργο της Ελληνικής δικαιοσύνης εκπρόσωποι της Ρωσσικής Χριστιανορθόδοξης Εκκλησίας;
Αυτά είναι ερωτήματα που οι Έλληνες θέλουν να απαντηθούν από τους Δικαστές.
Ξύπνησε επιτέλους η Δικαιοσύνη από τον πολυετή της λήθαργο; Ίδωμεν. Στις επόμενες βδομάδες θα φανεί από τις εξελίξεις.
Θα δούμε για παράδειγμα αν οι εκατοντάδες διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που ανεκαλύφθησαν να διαθέτουν τερατώδεις αποταμιεύσεις, αναντίστοιχες με τις αποδοχές τους των τελευταίων πολλών ετών, θα βρουν το δρόμο τους στη δικαιοσύνη. Η πρόταση του ΥΠΟΙΚ να νομιμοποιήσει αυτό το μαύρο και πιθανόν παράνομο χρήμα με φορολόγηση είναι σουρεαλιστική: αυτό που επιχειρεί να πράξει το ΥΠΟΙΚ είναι να παρακάμψει τη Δικαιοσύνη! Να νομιμοποιήσει το παράνομο χρήμα! Αντί να το δημεύσει η Δικαιοσύνη ως προϊόν εγκλημάτων κατά του Ελληνικού Λαού, το ΥΠΟΙΚ προτίθεται να λάβει μέρος αυτού ως φόρους για “μη-δηλωθέν” εισόδημα, χωρίς όμως να ψάξει για να βρει από ποιές δραστηριότητες παράνομες ή μη, αποκτήθηκε αυτό το χρήμα.
Αν όντως είναι έτσι, ουσιαστικά παροτρύνουν τους Έλληνες να γίνουν λαθρέμποροι, και εγκληματίες, και μετά να νομιμοποιήσουν το βρώμικο χρήμα τους δίνοντας μοιρασιά στο Ελληνικό Κράτος. Αν όντως είναι έτσι πρόκειται για το πλέον εμετικό και διεστραμμένο εφεύρημα της Μεταπολίτευσης.
Όλοι οι Έλληνες θέλουν να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη στους διεφθαρμένους. Αυτό θα φανεί και από το αν οι Έλληνες Δικαστές θα ζητήσουν τα ονόματα των εμπλεκομένων στα σκάνδαλα της Ζήμενς και της Φέροσταλ από τη Γερμανική Δικαιοσύνη, ή θα κάνουν την "πάπια" προφασιζόμενοι πως δεν έχουν "φαξ".
Θα φανεί από την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης να αποτελέσει επιτέλους τη ρομφαία της Λαϊκής Οργής, ή από την δειλία και αυτοακύρωσή της σε ευτελές αλεξικέραυνο για την προσωρινή προστασία της φαυλοκρατίας, ώσπου να δούμε ξανά, φευ, λαϊκά δικαστήρια και την ωμή βαρβαρότητα των όχλων.
Σε τελική ανάλυση, η στάση της δικαιοσύνης στις επόμενες μέρες θα καθορίσει αν αυτή θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προβλήματος, δίνοντας απλώς αυξήσεις μισθού στον εαυτό της, ή θα αποτελέσει το τελευταίο υγιές προπύργιο της ετοιμοθάνατης Δημοκρατίας μας, από το οποίο αυτή θα αναγεννηθεί!
Όλοι θέλουμε να ελπίζουμε ότι η πολυπόθητη κάθαρση επιτέλους ξεκίνησε. Μένει να το δούμε κιόλας.

Δικαστές: η κοινωνία σας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.
capital.gr

Σχόλια