Τελικό στάδιο για την Ευρωζώνη : Λιτότητα, διάσωση ή διάλυση ;;(Βίντεο)

Δυστυχώς, ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης απολαμβάνουν χαμηλότερο κόστος δανεισμού σε μεγάλο βαθμό. Οι λεγόμενες χώρες PIIGS: 
Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία, τώρα αντιμετωπίζουν ζητήματα για το αν ή όχι μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Εάν οι χώρες αυτές δεν αποπληρώσουν το χρέος τους, θα μπορούσαν να παρασύρουν κάτω μαζί τους το σύνολο της Ευρωζώνης.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετωπίζουν σήμερα ένα δίλημμα..
όπως δείχνει και το βίντεο:
Μπορούν και έχουν έχουν ζητήσει-επιβάλλει στις χώρες PIIGS να μπουν σε ένα πρόγραμμα λιτότητας, περικοπής των δαπανών προκειμένου να βελτιώσουν τις δημοσιονομικές προοπτικές τους. Δυστυχώς, σε αυτό το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα, η μείωση των δαπανών από μόνη της δεν πρόκειται να επιτρέψει στις χώρες αυτές να πληρώσουν τα υπερφουσκομένα χρέη τους.
Μια άλλη επιλογή είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώσει ευρώ ελεύθερα και να δανείζει τις χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να συμψηφίσει τον πληθωρισμό, και η Γερμανία και οι άλλες χώρες που δεν βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια δεν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα να εξοφλήσει τα χρέη της σε βάρος τους μόνο και μόνο επειδή μοιράζονται ένα κοινό νόμισμα.
Τέλος, υπάρχει η αδιανόητη επιλογή: Η ευρωζώνη θα μπορούσε να είναι καθ 'οδόν προς τη διάλυση.
Οτιδήποτε συμβεί, εάν η κρίση της Ευρωζώνης δεν μπορεί να ελεγχθεί, θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομία όλου του κόσμου.



Σχόλια