«Η ομορφιά του επιχειρείν» μέσα από Ιστορίες και Πρότυπα Επιτυχίας

Τρεις πετυχημένοι και αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες, δύο γυναίκες και ένας άνδρας από τον επιχειρηματικό χώρο της Ομορφιάς, με δράση που απλώνεται με δίκτυα καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, ήταν οι πρωταγωνιστές της πολύ πετυχημένης βραδιάς, που διοργανώθηκε την Πέμπτη 15-12-11, από τον Τομέα Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) - Τμήμα Μακεδονίας. Η εκδήλωση ήταν η δεύτερη του κύκλου δράσης SUCCESS STORIES - ROLE MODELS με επίκεντρο τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και η ανταπόκριση από τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες ήταν μεγάλη.
Κύριος στόχος του ΤΟΓΜΕ αποτέλεσε και αυτή τη φορά η ανάδειξη και η προώθηση
της γυναικείας επιχειρηματικότητας και διοίκησης, καθώς και οι δυνατότητες τής σύγχρονης εργαζόμενης στις υψηλές θέσεις ευθύνης, μέσα από Ιστορίες Επιτυχίας (Success Story), που προβάλλουν το Σύγχρονο Πρότυπο (Role Model) της Γυναίκας Μάνατζερ και Επιχειρηματία.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και μια αντίστοιχη ανδρική Ιστορία Επιτυχίας, από τον ίδιο κλάδο δραστηριότητας, αυτόν της κοσμετολογίας, καθώς πεποίθηση του ΤΟΓΜΕ συνιστά το γεγονός ότι «η Επιτυχία μπορεί να είναι μια ιστορία παράλληλη με κοινές συνταγές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, αρκεί και οι γυναίκες να ρισκάρουν και να τολμήσουν, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, να θέσουν υψηλούς στόχους και να βρουν τις δικές τους οδούς επιτυχίας», όπως δήλωσε και η κα Λιάνα Γούτα, Πρόεδρος της Ομάδας Διοίκησης του ΤΟΓΜΕ - Τμήμα Μακεδονίας, κατά τον χαιρετισμό της στην έναρξη της εκδήλωσης.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Ίνα Αργυρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας «Parfums Christian Dior Hellas S.A.», και συνομιλητής της ο κ. Σπύρος Σπυριδωνίδης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Gallerie de Beaute Α.Ε.Ε.» και οι δύο έμπειροι και πετυχημένοι επιχειρηματίες στον εγχώριο κλάδο της κοσμετολογίας.

Αμφότεροι οι ομιλητές, διακεκριμένοι και πρωτοπόροι και οι δυο στον τομέα τους, ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τη διοίκηση ως εργαλείο υγιούς οικονομικής ανάπτυξης και μίλησαν για τις προσωπικές τους ιστορίες, τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις συνταγές επιτυχίας στον επαγγελματικό τους στίβο, που σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε υπάρχει ανάγκη να προβληθούν και να αποτελέσουν πρότυπο.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα της δεύτερης πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης και γνωριμίας του ΤΟΓΜΕ – Τμήμα Μακεδονίας με την κα Ρια Πρίνου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρίας «MEDI ΠΡΙΝΟΥ», στο πλαίσιο του κύκλου δράσεων με τίτλο: «Το ΤΟΓΜΕ συναντά Γυναίκες Μάνατζερ και Επιχειρηματίες στο χώρο εργασίας τους».

Οι αφηγήσεις των τριών ιστοριών εκτυλίχθηκαν ως μέρη μιας τριλογίας, με τη μία ιστορία να διαδέχεται και να αλληλοσυμπληρώνει την άλλη, για να καταδείξουν την πορεία που ακολούθησε ο κάθε ένας από τους τρεις επιχειρηματίες, ώστε να επισφραγίσει τελικά τη δική της ξεχωριστή «συνταγή επιτυχίας». Τρεις ιστορίες παράλληλες, με πολλά κοινά χαρακτηριστικά: Τρεις επιχειρήσεις από τον χώρο της κοσμετολογίας, τρεις επιχειρηματίες/μάνατζερ αυτοδημιούργητοι, που τόλμησαν να καινοτομήσουν με τις επιχειρηματικές αποφάσεις τους και τελικά κατάφεραν να πετύχουν, με έμφαση στις αρχές της ομαδικότητας και στην αξία του κοινού οράματος, τρεις επιχειρηματίες/μάνατζερ που διηγηθήκαν διαφορετικές προσωπικές ιστορίες που όλες όμως συνέκλιναν στην ανάδειξη «της ομορφιάς του επιχειρείν». Έχοντας επιβιώσει από περιόδους κρίσης κατάφεραν να μετατρέψουν την ανάγκη επιβίωσης σε ανάπτυξη, να εμπνευστούν και να ακολουθήσουν διαφορετικές στρατηγικές ώστε να διαφοροποιηθούν και να εξελιχτούν, και συνιστούν μήνυμα αισιοδοξίας, σε μια εποχή γενικευμένης απαισιοδοξίας και απαξίωσης.

Με εφόδια τη δυναμική του ανθρώπινου παράγοντα, τον διαρκή αγώνα, το πάθος και την αγάπη για την επιχείρηση και το προϊόν της, την προσαρμοστικότητα και την επιδίωξη συνεργειών/συνεργασιών, την αφοσίωση στο κοινό όραμα και την σιγουριά για την επίτευξη του στόχου, οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη δεύτερη εκδήλωση του κύκλου δράσης SUCCESS STORIES - ROLE MODELS τόνισαν την ανάγκη του να πιστέψουμε στην ιδέα του επιχειρείν ακόμα και τώρα μεσούσης της κρίσης και υπολογίζοντας πάντα το όποιο ρίσκο, τελικά να τολμήσουμε και να αποδεχτούμε την πρόκληση του επιχειρείν.

Ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, ή «στην εποχή της νέας πραγματικότητας» όπως πιο αισιόδοξα έθεσε ο κ. Σπυριδωνίδης η ανάδειξη ανθρώπων που τόλμησαν, που έθεσαν υψηλούς στόχους, που οραματίσθηκαν με το βλέμμα στο μέλλον, που αφουγκραστήκαν τα μηνύματα από το διεθνές περιβάλλον και πέτυχαν, συνιστά αναγκαιότητα τόσο για να τονωθεί το ηθικό της ελληνίδας επιχειρηματίας/μάνατζερ, όσο και γενικότερα του κάθε έλληνα εργαζομένου και πολίτη, άνδρα ή γυναίκα.

Σε περιόδους δύσκολες, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα στη χώρα μας, τέτοια παραδείγματα μπορούν να μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Με αυτή την επιδίωξη, λοιπόν, το ΤΟΓΜΕ συνάντησε για ακόμα μια φορά «ανθρώπους της ελληνικής επιχείρησης που αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά την νοοτροπία “Think Big!”», όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΤΟΓΜΕ - Τμήμα Μακεδονίας, κ. Λιάνα Γούτα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κα Katherine Kay. Εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη μετέφερε την στήριξη και τα συγχαρητήρια του για την πρωτοβουλία του ΤΟΓΜΕ-Τμήματος Μακεδονία, ενώ παρευρέθηκε επίσης και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη.

Την οργανωτική επιτροπή του κύκλου δράσης “Success Stories-Role Models” αποτελούν τα μέλη του ΤΟΓΜΕ κ. κ. Ντόρα Τόδη, Κατερίνα Γκοτζαμάνη, Μαρία Τσακάλου, Εβίτα Γκαντίνα, Δέσποινα Αμαραντίδου και Φωτεινή Χατζηευστρατίου, ενώ την οργανωτική επιτροπή του κύκλου δράσης “Το ΤΟΓΜΕ συναντά Γυναίκες Μάνατζερ και Επιχειρηματίες στο Χώρο Εργασίας τους” αποτελούν οι κ. κ. Χ. Κουτάλου, Κική Καλεύρα, Λιάνα Τούσινα και Elisabeth Werter.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρία PARFUMS CHRISTIAN DIOR HELLAS AEBE, και υποστηρικτές η εταιρία ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΦΩΚΑΣ Α.Ε. και το ξενοδοχείο THE MET HOTEL, χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ και το www.agelioforos.gr, χορηγός του χριστουγεννιάτικου στολισμού της αίθουσας η Αrtstories και χορηγός τηλεοπτικής παραγωγής η εταιρία ALPHA MARKETING.

Σχόλια