Όχι κυρία Παπαρήγα, δεν θα γίνουμε Βόρεια Κορέα

Δεν ξέρω αν είδατε το συλληπτήριο μήνυμα που έστειλε το ΚΚΕ στη Βόρεια Κορέα σχετικά με τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Το μήνυμα λέει ...
«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του Κόμματος Εργατών Κορέας, στην ηγεσία της ΛΔ Κορέας και στο λαό της για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Γενικού Γραμματέα του Κόμματος Εργατών Κορέας.

Ο λαός της ΛΔ Κορέας έχει δικαίωμα να προχωρήσει στο δρόμο ανάπτυξης που έχει επιλέξει ενάντια στις κάθε λογής ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που καιροφυλακτούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εντείνουν την επιθετικότητα και πληθαίνουν τους τυχοδιωκτισμούς τους κατά της ΛΔ Κορέας.
Το ΚΚΕ αντιτάσσεται στα σχέδια αυτά. Στέκεται αλληλέγγυο με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος Εργατών Κορέας και του κορεάτικου λαού».
Προφανώς το ΚΚΕ θεωρεί τη Βόρεια Κορέα ως μια χώρα όπου πρυτανεύει η δημοκρατία, το υψηλό βιοτικό επίπεδο, η αξιοκρατία και η ευημερία.
Ορισμένα ανεπίσημα στατιστικά, κυρίως από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την Βόρεια Κορέα:
- Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Βορειοκορεάτες έχασαν τη ζωή τους στον καταστροφικό λιμό στα μέσα της δεκαετίας του 1990.
- 33% του πληθυσμού υποσιτίζεται.
- 37% των παιδιών είναι υπανάπτυκτα και 23% είναι κάτω από το κανονικό βάρος.
- Έως και 200.000 είναι πολίτικοι κρατούμενοι σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως.
- Οι κρατούμενοι σε αυτά τα στρατόπεδα κακοποιούνται, βασανίζονται, οι γυναίκες βιάζονται και υπόκεινται σε αναγκαστικές αμβλώσεις και ακόμα και εκτελέσεις.
- Περισσότεροι από 400.000 έχουν πεθάνει σε αυτά τα πολιτικά στρατόπεδα φυλακών.
Μέχρι 300.000 πρόσφυγες κρύβονται στην Κίνα
- Περίπου το 80% των προσφύγων στην Κίνα είναι γυναίκες. Από αυτές τις γυναίκες, 70 έως 90% διακινούνται σεξουαλικά, πωλούνται κατ’ επανάληψη ή εξαναγκάζονται σε γάμους.
- Αυτές οι γυναίκες μπορούν να αγοραστούν από μερικές εκατοντάδες δολάρια ΗΠΑ, μέχρι και $2.000.
- Δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου, του λόγου, της συγκέντρωσης και της φυσικής μετακίνησης εντός της χώρας.
- Μόνο το πολιτικό προσωπικό έχει αυτοκίνητα και μόνο αυτό μπορεί να μετακινείται εντός της χώρας.
- Όλες οι τηλεοράσεις μοιράζονται από την πολιτεία. Απαγορεύεται η επέμβαση με σκοπό να πιάνει κανείς τηλεοπτικά δίκτυα άλλων χωρών. Η τιμωρία για παραβίαση του νόμου είναι δρακόντεια.
- Αναγκαστικές μετακομίσεις πληθυσμού και ολόκληρων οικογενειών για πολιτικούς λόγους είναι ρουτίνα.
- Νεογνά που γεννιούνται με προβλήματα θανατώνονται και θάβονται τάχιστα.
- Το 2007 ένας διευθυντής εργοστασίου στην πρωτεύουσα κατηγορήθηκε ότι πήρε τηλέφωνο στο εξωτερικό από το υπόγειο του εργοστασίου και εκτελέστηκε μπροστά σε 150.000 πολίτες.
- Το 2011 2 πολίτες εκτελέστηκαν μπροστά σε 500 θεατές διότι μοίραζαν φυλλάδια της Νότιας Κορέας.
- Internet; Ποιο Internet;
Οι αναφορές για τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Βόρεια Κορέα είναι άπειρες. Δεν νομίζω να υπάρχει έστω μια ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο που να μην έχει ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες από αναφορές για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την κυβέρνηση αυτής της χώρας.
Ξέρω ότι το ΚΚΕ και ορισμένοι άλλοι σε αυτή τη χώρα θα ήθελαν πολύ η Ελλάδα να αντιγράψει την Βόρεια Κορέα και να γυρίσουμε όλοι πίσω στο σταλινιστικό καθεστώς της δεκαετίας του 20 και 30.
Ξέρω ότι κρατικιστές δεν θα ήθελαν τίποτα λιγότερο από το να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους και να αντιγράψουν τη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας στο όνομα της κρατικίστικης ιδεολογίας που τους διακατέχει.
Και όσοι από εσάς εκεί έξω έχετε κάποια συμπάθεια στους υποτιθέμενους σοβαροφανείς κυρίους (και κυρίες) του ΚΚΕ, καλό είναι να έχετε επίσης υπόψη ότι είναι η ίδια παρέα ανθρώπων που στέλνουν συλληπτήρια μηνύματα συμπαράστασης στο πιο αδίστακτο και απάνθρωπο καθεστώς στον πλανήτη γη.
Σαφώς όλη η αριστερά δεν είναι ίδια και σαφώς όλοι δεν συμμερίζονται τις απόψεις του ΚΚΕ. Δεν είναι αυτό ένα μήνυμα προς την αριστερά.
Επειδή όμως το ΚΚΕ έστειλε αυτή την επιστολή, τότε έχει γνώση της επιστολής και η κυρία Παπαρήγα, που για μένα έχει την ευθύνη και για αυτό την κατονομάζω (κάτι που σπάνια έχω κάνει).
Αν λοιπόν οι κύριοι του ΚΚΕ ονειρεύονται την εδραίωση ενός σταλινικού καθεστώς, δεν έχουν παρά να πάνε στη Βόρεια Κορέα για να εκπληρωθεί το όνειρο τους. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα τους δεχτούν με ανοιχτές αγκαλιές.
Κατά τα άλλα, εδώ είναι Ελλάδα και η Ελλάδα δεν θα γίνει Βόρεια Κορέα κυρία Παπαρήγα.
Γιώργος Καισάριος

george-croped.jpg

http://www.market-talk.net/index.php/id/10668 

Σχόλια

  1. Γιώργο μου μη φθείρεσαι άδικα με τους κομουνιστάς και μην χολοσκάς! Δεν πρόκειται να μας πάρει η Παπαρήγα τίποτα, ούτε σπίτια, ούτε δουλειές και μισθά, ούτε συντάξεις! Για τον απλούστατο λόγο ότι μας τα παίρνει ήδη ο καπιταλισμός!

    ΥΓ. απ΄ότι φαίνεται όμως Γιώργο μου, ούτε μάτια έχεις ούτε βλέπεις τι γίνεται γύρω σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πού΄σαι, και να μην το εγκρίνεις το σχόλιό μου θα το βάλω στην πηγή απ΄όπου εμπνεύστηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.