ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Συγχαρητήρια κύριοι της λεγόμενης γενιάς του Πολυτεχνείου που οι περισσότεροι από σας ασκείτε την εξουσία σήμερα.
Το σύνθημα που φωνάζατε τότε κατά της δικτατορίας του Παπαδόπουλου και ήταν το ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και που πολλοί από σας τους κυβερνητικούς υπουργούς, βουλευτές και λοιπούς αξιωματούχους, τότε ίσως το πιστεύατε (διότι εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται το αντίθετο), σήμερα έγινε ΠΕΙΝΑ – ΔΥΣΤΥΧΙΑ – ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και μάλιστα με τη συμμετοχή δια της ψήφου σας στα νομοθετήματα που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου αλλά και η σημερινή υπό τον Λουκά Παπαδήμο, που εξακολουθεί
να λαμβάνει μέτρα και να εφαρμόζει τα ήδη ψηφισθέντα και μάλιστα με την συγκατάθεση του κόμματος του Σαμαρά και του κόμματος της ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, το ΛΑ.Ο.Σ, και το οποίο συνετάχθη με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ από συγγραφής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και εντεύθεν.
Ο λαός εξαθλιώνεται, παιδιά να πεινάνε και να λιποθυμούν στα σχολεία, αξιοπρεπείς άνθρωποι να ψάχνουν στα σκουπίδια και στα υπόλοιπα φθαρτά των λαϊκών αγορών και διάφορα άλλα δυσάρεστα πράγματα που μάλλον εσείς δεν τα βλέπετε ούτε τα ακούτε, ούτε και βλέπετε τους ανήμπορους ανθρώπους στους πάγκους των σούπερ μάρκετ να προσπαθούν να μετρήσουν τα μπακιρένια κέρματα, για να αγοράσουν το γιαουρτάκι τους, κοιτάζοντας με βλέμμα ικετευτικό την ταμία σε περίπτωση που δεν τους φτάνουν …
Και σεις; Απλώς οι περισσότεροι από σας ψευτοαντιστέκεστε, όπως και τότε, και απολαμβάνετε τους κόπους και τον ιδρώτα της τότε “αντίστασής σας”.
Τολμήστε τώρα να κάνετε μια βόλτα σε κάποια λαϊκή αγορά, όπως συνηθίζετε να κάνετε κατά την προεκλογική περίοδο, με το ψευτοχαμόγελο στα χείλη και μοιράζοντας πολυτελή φυλλάδια με ψεύτικες υποσχέσεις για να διαπιστώσετε την ωμή πραγματικότητα.
Πηγαίνετε να δείτε τις ουρές των συνανθρώπων μας στα συσσίτια που παρασκευάζουν και διανέμουν οι δήμοι, η εκκλησία και άλλοι κοινωνικοί φορείς, για να θυμηθείτε αυτά που βλέπατε σε κινηματογραφικές ταινίες από την περίοδο της κατοχής.
Ρωτήστε τα παιδιά φίλων σας που πηγαίνουν σε δημόσια σχολεία (διότι τα δικά σας μάλλον σε καλά ιδιωτικά θα φοιτούν) για να διαπιστώσετε ότι μέσα Δεκεμβρίου ήδη και βιβλία στα σχολεία δεν έχουν διανεμηθεί ακόμη !
Δυστυχώς εκεί καταντήσατε με τη πολιτική σας, αυτό τον περήφανο λαό που αγωνίσθηκε για ένα καλύτερο μέλλον αλλά τον καταδικάσατε με τα λάθη σας αλλά και τις παραλείψεις σας, σε ένα ζοφερό και εξαθλιωμένο παρόν, χωρίς ελπίδα, χωρίς μέλλον, αλλά και χωρίς χαμόγελο.
Και ότι υποτίθεται του δώσατε τα τελευταία 30 χρόνια εν ονόματι της κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας, αναδιανομής του εισοδήματος κλπ βαρύγδουπων λέξεων, του τα πήρατε μέσα σε δυο χρόνια και τον μεταφέρατε στη δεκαετία του 50 και 60 και ίσως και χειρότερα, διότι ακόμη φως στο βάθος του τούνελ δεν φαίνεται πουθενά.
Και πλέον όλων των άλλων, εξακολουθείτε να θέλετε να μας σώσετε.
ΟΧΙ τέτοιους σωτήρες του βεληνεκούς του δικού σας δεν τους θέλουμε και αυτό να το καταλάβετε καλά όσο είναι καιρός.
Διότι ο κόσμος αφυπνίσθηκε και δεν σας εμπιστεύεται, όπως καλά θα το έχετε καταλάβει από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία σας «λούζει», οσάκις του δίνεται η ευκαιρία.
Και να θέλετε να μας κάνετε να ξεχάσουμε τα κατορθώματά σας, δεν θα το επιτρέψει η γενική εξαθλίωση της χώρας μας, που είναι πλέον οφθαλμοφανής σε όλα τα επίπεδα …

Σχόλια