Ξενοδοχείο στην άκρη του γκρεμού

Αν αγαπάτε τον κίνδυνο και την άνοδο της αδρεναλίνη σας, ένα ξενοδοχείο μπορεί να σας βοηθήσει... Ο λόγος για το Leap, μια κάψουλα που κρέμεται στην άκρη βράχων, στην ιταλική περιοχή του Mont Blanc, και από κάτω απλώνεται ένας γκρεμός που κόβει την ανάσα.
Η κάψουλα διαθέτει δώδεκα κρεβάτια, ένα καθιστικό, κουζίνα και τουαλέτα, ενώ η λειτουργία της είναι απολύτως φιλική προς το περιβάλλον,
αφού οι συσκευές που έχουν τοποθετηθεί σε αυτήν αλλά και το πολύ εξελιγμένο σύστημα κλιματισμού λειτουργούν με ενέργεια που παράγεται από τα ηλιακά πάνελ που βρίσκονται στην οροφή της.

Στην άκρη της κάψουλας που «βλέπει» στον γκρεμό υπάρχει ένα τεράστιο παράθυρο που επιτρέπει πανοραμική θέα.

Η συγκεκριμένη κάψουλα, που δημιουργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του ιταλικού ομίλου ορειβασίας, κόστισε 250.000 ευρώ και είναι πια ανοικτή για τους ενδιαφερόμενους. Η κατασκευή τοποθετήθηκε σε αυτό το επικίνδυνο σημείο από αέρος και με τον ίδιο τρόπο μπορεί να απομακρυνθεί από εκεί αν κριθεί απαραίτητο, εκτός βέβαια κι αν… πέσει.

Σε επίπεδο αισθητικής, εξωτερικά μπορεί να δείχνει πολύ φουτουριστικό, ωστόσο μέσα έχει πολύ ξύλινη επένδυση που θυμίζει έντονα τα κλασικά σαλέ. «Σχεδιάστηκε για να αντέχει στις δύσκολες συνθήκες του μεγάλου υψόμετρου» σχολιάζει σχετικά εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Leap.
Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
espresso

Σχόλια