Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ως απολύτως αποτυχημένη την πολιτική του Μνημονίου ...

Ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος ερωτηθείς από το δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού “SUPER B”. Γιώργο Παπαδημητρακόπουλο σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δήλωσε:
«Σημειώνεται ολοκληρωτική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στις δύο τελευταίες νέες έρευνες της κοινής γνώμης που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Σταθερά πλέον όλες καταγράφουν μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ.
Στην τελευταία δημοσκόπηση μάλιστα έφτασε η ΝΔ
να εξακολουθεί να έχει προβάδισμα πάνω από 14,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου .
Ας σημειωθεί ότι οι αποτυπώσεις αυτές καταγράφονται σε ένα γενικότερο περιβάλλον δυσαρέσκειας, ανασφάλειας και μεγάλης ανησυχίας των πολιτών για το μέλλον της χώρας. Σε αυτές τις συνθήκες πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, η ΝΔ αυξάνει την επιρροή της κατά 1,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί κατά 4% .
Επίσης, ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η πλειοψηφία που φθάνει στο 52% απαντά ευθέως, ότι είναι αναγκαία η άμεση διεξαγωγή εκλογών, ώστε να εκφραστεί η λαϊκή βούληση ενώ αξιοσημείωτη είναι η χαμηλή έκφραση ικανοποίησης που σημειώνεται από τη λειτουργία της μεταβατικής κυβέρνησης που περιορίζεται μόλις στο 15% (Public Issue).
Καθήκον και μέλημα της ΝΔ είναι πλέον να εκφράσει σε αυτές τις εκλογές, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση την ελπίδα των Ελλήνων πολιτών για επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας.
Είναι ευθύνη όλων των στελεχών να πείσουμε τους πολίτες, ότι αυτό μπορεί να το υλοποιήσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Τέλος, υπογραμμίζω ότι τα συμπεράσματα που προκύπτουν, είναι σαφή και ξεκάθαρα.
Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ως απολύτως αποτυχημένη την πολιτική του Μνημονίου και καταδικάζουν τη διετή διαχείριση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει με κάθε θυσία στη ζώνη του ευρώ. Εγκρίνουν τις επιλογές και τη στάση της ΝΔ να συμβάλει στο σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης και προσβλέπουν -με αυξημένα ποσοστά στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά- τον αυριανό Πρωθυπουργό».

Σχόλια