Να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δημοσίου από την κερδοσκοπική εισβολή των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων..ζητά από την Κυβέρνηση ο Μανώλης Κεφαλογιάννης..

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε με συνοπτικές διαδικασίες την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων πιστωτικών ιδρυμάτων με «προσωρινή» αποτίμηση από την Τράπεζα της Ελλάδος ζητά να πληροφορηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και ρωτά την Κυβέρνηση με ποια
συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δημοσίου από την κερδοσκοπική εισβολή των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων..
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών έχει ως εξής:
Θέμα: Μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων πιστωτικών ιδρυμάτων με βάση «προσωρινή» αποτίμηση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Την 15/12/2011 ανακοινώσατε ότι :«Mε σημερινή πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπ Συμβουλίου… Θεσπίζεται άμεσα η δυνατότητα, σε επείγουσες περιπτώσεις μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων πιστωτικών ιδρυμάτων προς άλλα πιστωτικά ιδρύματα, οι σχετικές διαδικασίες (υποβολή προσφορών, καθορισμός του ανταλλάγματος και μεταβίβαση) να χωρούν με βάση προσωρινή αποτίμηση από την Τράπεζα της Ελλάδος….»

Επειδή είναι γνωστό ότι από μηνών ξένα επενδυτικά κεφάλαια αγοράζουν φθηνά και ποντάρουν σε ανατροπές, τόσο σε χρηματιστηριακό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο, ενισχύοντας “αθόρυβα” τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο προς αποκρατικοποίηση εταιρειών, με λέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, τη Silchester International Investors, που έχει ήδη φτάσει να ελέγχει μετοχικό ποσοστό κοντά στο 14% της ΔΕΗ.

Ερωτασθε:

1.Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε με την ανωτέρω πράξη συνοπτικές διαδικασίες μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων πιστωτικών ιδρυμάτων με «προσωρινή» αποτίμηση από την Τράπεζα της Ελλάδος?

2. Με ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται η κυβέρνηση να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δημοσίου από την κερδοσκοπική εισβολή των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων?

Σχόλια

  1. Αρίστο, γιατί δεν ανεβαίνουν τα σχόλια μου ?
    Ηδη έχω στείλει δύο χωρίς να παραβιάζουν τους κανόνες που έχεις θέσει πιό πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.