Χαρακτηριστικά προσωπικότητας….

Μεγαλομανία – παντογνωσία Έχει γνώμη επί παντός επιστητού, είναι αλάνθαστος και δεν δέχεται διαφωνίες επί των απόψεών του.
Αρχομανία Πιστεύει ότι αποτελεί τη μοναδική λύση στα προβλήματα (πανάκεια) ενώ οι υπόλοιποι είναι ανεπαρκείς, επιδιώκει την εξουσία – προβολή – αναγνώριση.
Μιμητισμός Επιδιώκει τον συγχρωτισμό με “σπουδαίους”, “επώνυμους” . Προσπαθεί να αντιγράψει συνήθειες, ενδυματολογικούς κώδικες, τον τρόπο ζωής των προτύπων του.
(σημ.: απορία….ο χαρακτηρισμός “επώνυμος” σημαίνει………..ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος χωρίς επώνυμο????)

Ναρκισσισμός Επιθυμεί την κολακεία, απεχθάνεται την κριτική……….επιδιώκει την διάκριση με οιοδήποτε κόστος………….είναι πρόθυμος να ενδώσει σε αυτόν που θα πλειοδοτήσει σε κολακείες και επαίνους.
Ασυδοσία – αυταρχισμός Απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση και απόλυτη υποταγή……………οι ενέργειες του είναι πάντα υπεράνω των νόμων, διότι αποτελούν “ειδική περίπτωση”.
Αδιαφορία Αδιαφορεί για τους άλλους προτεραιότητα έχουν οι δικές του ανάγκες και επιθυμίες………………οι υπόλοιποι έπονται.
Εμπάθεια – Φθόνος Φθονεί τους συνανθρώπους του για οτιδήποτε έχουν και επιπλέον θεωρεί ότι και οι άλλοι αισθάνονται το ίδιο γι’ αυτόν (φθόνο).
Εγωισμός Διεκδικεί μετά μανίας το αλάθητο, δεν δέχεται την πιθανότητα λάθους, εξοργίζεται όταν αμφισβητείται η ορθότητα της άποψής του.
________________________________________________________________

Σε περίπτωση που νομίζετε ότι έχετε αντιληφθεί σε ποιούς αναφέρεται το άρθρο ……………λυπάμαι αλλά θα σας απογοητεύσω………..τα ανωτέρω αποτελούν κλινικές ενδείξεις της νόσου NPD (Narcissistic Personality Disorder – Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας βάσει των…..Salman Akhtar, M.D & J. Anderson Thomson, JR., M.D – Cleveland Clinic (Diseases & Conditions….κ.ά).
Το παρήγορο είναι ότι η εν λόγω ασθένεια δεν είναι μεταδοτική……………ή μήπως είναι ? (sic!)

Σχόλια