Ν. Νικολόπουλος: «Στον αέρα…συμβάσεις παραχώρησης μεγάλων έργων»

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η χώρα μας έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα που έχουν χάσει τη ζωή τους στις ελληνικές εθνικές οδούς – «καρμανιόλες», που δυστυχώς δεν θυμίζουν σε τίποτα τους ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι τα έργα στις περισσότερες υπό κατασκευή οδικές αρτηρίες, έχουν δυστυχώς «παγώσει», κυρίως λόγω της έλλειψης κονδυλίων, με αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί να θέτουν τη ζωή τους καθημερινά σε κίνδυνο.

Σε σχετική του ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρει ενδεικτικά ότι, «Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - υποβολής προσφορών για την πρόσληψη νομικών συμβούλων της εταιρείας ΄΄Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι΄΄ στην οποία θα μεταβιβαστούν τα δικαιώματα του Δημοσίου, όπως ορίζονται από τις συμβάσεις παραχώρησης που αφορούν τις πέντε υπό κατασκευή νέες εθνικές οδούς (Νέα Οδός, Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, την Αττική Οδό και την Εγνατία Οδό) είχε δημοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών. Αυτοί θα ασχοληθούν με την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβάσεων παραχώρησης των πέντε υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμων.»
Απορώντας μάλιστα στην συνέχεια για την τύχη που θα έχουν αυτές οι συμβάσεις, λόγω των προφανών καθυστερήσεων και των λανθασμένων χειρισμών που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια από την προηγούμενη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, ζήτησε αρχικά από τον κ. Βενιζέλο να γνωστοποιήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης των συμβούλων για την επαναδιαπραγμάτευση των συγκεκριμένων συμβάσεων. Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος, αγωνιώντας για την «επανεκκίνηση» των έργων ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα και οι συμβάσεις που θα αφορούν στους όρους και το αντικείμενο που θα έχουν οι εν λόγω κατασκευάστριες εταιρείες, προκειμένου να είναι απόλυτα ενημερωμένος ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης.

Σχόλια