Στο ΕΣΠΑ το έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Δήμου Λαρισαίων» προϋπολογισμού 20.370,03 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε την ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητα μέσα από αποτελεσματικούς και υποστηρικτικούς τρόπους εκπαίδευσης»
Την ένταξη ενός νέου έργου στο ΕΣΠΑ / Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας που θα συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω της προμήθειας εξοπλισμού ειδικών σχολείων για το για το δήμο Ρήγα Φεραίου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Κώστας Αγοραστός. Ειδικότερα, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», το έργο με τίτλο:
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑμεΑ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ», προϋπολογισμού 20.370,03 €.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στόχος της ένταξης είναι να καλύψουν τα σχολεία αυτά με τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό τους στόχο που είναι να συμπεριλάβουν και να επανεντάξουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα, μία υποχρέωση που προωθείται από το Σύνταγμα».

Για την επίτευξη των στόχων αυτών λαμβάνονται μέτρα και παρέχονται υπηρεσίες σε άτομα ηλικίας μέχρι 22 ετών. Εκπαίδευση σε ξεχωριστό σχολείο ειδικής αγωγής ή σε σχολεία και τάξεις που λειτουργούν ανεξάρτητα.
Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε πλήθος ειδών που προορίζονται για τον εξοπλισμό ειδικών εργαστηρίων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική της αυτονομίας του κάθε ατόμου.
Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
Υπολογιστές – συσκευές ήχου και εικόνας
Διαδραστικούς Πίνακες
Έπιπλα
Εξοπλισμό φυσιοθεραπείας
Εξοπλισμό γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής
Εξοπλισμό εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης
Εξοπλισμός εργαστηρίων κηπουρικής
Εξοπλισμός εργαστηρίων κεραμικής
Εξοπλισμός εργαστηρίων μηχανολογίας – ηλεκτρολογίας
Ειδικός εξοπλισμός για παιδιά με κινητικά προβλήματα
Ειδικός εξοπλισμός για παιδιά με προβλήματα όρασης
Λοιπός εξοπλισμός (για παιδικές χαρές, παραϊατρικά κλπ)

Σχόλια