Ροντούλης: Eπέλεξε συγγενή του για διευθυντή στο Υπουργείο!

Του Λευτέρη Παπαστεργίου
Η απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης πλέον Αστέριου Ροντούλη, σύμφωνα με δημοσιεύματα (και του larissanet.gr), που δεν διαψεύστηκαν, να επιλέξει ως διευθυντή του υπουργικού του γραφείου τον κ. Μιχάλη Ροκκά, σημαίνοντος στελέχους της ΝΔ, έκανε πολλούς να μιλήσουν για μεγάλη μεταγραφή και μάλιστα με πολιτικές προεκτάσεις.
Μια πιο… προσεχτική ματιά όμως είναι ικανή να δημιουργήσει κάποια εύλογα ερωτηματικά τα οποία απευθύνονται πλέον σε έναν πολιτικό ο οποίος κατά το παρελθόν έδειχνε να μην χαρίζεται σε κανέναν.

Ο κ. Μιχάλης Ροκκάς λοιπόν δεν είναι κάποιο άγνωστο πρόσωπο στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθ' ότι τυχαίνει συγγενής του. Κάτι που σημαίνει δηλαδή πως μόλις ο Λαρισαίος είδε το... φως της εξουσίας έπραξε ακριβώς όπως όλοι όσοι δεχόντουσαν τα πυρά του κατά το παρελθόν: επέλεξε τον συγγενή του σε μια θέση με υψηλές αποδοχές.
Φυσικά όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος πολίτης η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι απολύτως νόμιμη. Για την ηθική διάσταση του ζητήματος μάλλον θα πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Ροντούλης.
Συμπληρωματικά, καλό θα ήταν να ενημερωθούμε αν ο νέος διευθυντής του υφυπουργού κατείχε κυβερνητικές θέσεις την περίοδο 2004-2009 στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ή το Υπουργείο Εξωτερικών ή σε κάποιο άλλο υπουργείο. Όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο αλλά γιατί μετά απ’ όλα όσα περνάει ο ελληνικός λαός όλοι αυτοί που υψώνουν- και καλά κάνουν- την σημαία της ηθικής, θα πρέπει να μην παρασύρονται αλλά να εξακολουθούν να την κρατάνε ψηλά.

Σχόλια