Αναλυτές παρομοιάζουν την Ελλάδα ως το Δούρειο Ίππο μέσα στην ευρωζώνη

Έξαλλος ο Σαρκοζί με το δημοψήφισμα ..

Πυρ και μανία είναι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Πυρ και μανία είναι ο πρόεδρος, όπως χωρίς δυσκολία αναγνωρίζει το περιβάλλον του. Εκεί που μεθοδικά είχε στήσει το πολιτικό του οικοδόμημα ώστε να παρουσιάσει το ηνωμένο μέτωπο της Ευρώπης στο G20, να πεισθεί και η Κίνα για τη συμμετοχή της στο Ταμείο Σταθερότητας, και να κερδίσει και ο ίδιος πόντους στη διεθνή σκηνή αλλά και στα μάτια των Γάλλων …ξαφνικά πατατράκ. 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός του τα γκρέμισε όλα. Ετσι...
πιστεύεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα περάσει δύσκολες στιγμές σήμερα το απόγευμα απέναντι σε Μέρκελ-Σαρκοζί. Το θέλημα των δύο είναι η επικύρωση του σχέδιου των Βρυξελλών, μοναδική λύση για την Ελλάδα, όπως με ένταση υπογράμμισε ο Σαρκοζί.
Γιώργος Παπανδρέου και Νικολά Σαρκοζί Οι πιέσεις προς τον Έλληνα πρωθυπουργό αναμένεται ότι θα είναι σε δύο σημεία : Το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει το γρηγορότερο δυνατόν, η δε ερώτηση θα πρέπει να είναι μια και μόνη: Εάν ο λαός θέλει ή όχι να παραμείνει στην ευρωζώνη. Η θέληση να μην τεθεί ερώτημα γύρω από την απόφαση των Βρυξελλών είναι κατηγορηματική.
Και ενώ αναλυτές παρομοιάζουν την Ελλάδα ως το Δούρειο Ίππο μέσα στην ευρωζώνη, υπάρχουν και αυτοί που επιχειρούν να κατανοήσουν την ψυχοσύνθεση του πρωθυπουργού. Ωρισμένοι μιλούν για κίνηση σε κατάσταση πανικού, υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν αποκλείουν κίνηση ενός φίνου και με διαύγεια πολιτικού που πήρε το μεγάλο ρίσκο για να κερδίσει ίσως περισσότερα για τη χώρα.
Αυτές τις κρίσιμες στιγμές η σοσιαλιστική αντιπολίτευση μοιάζει να έχει χάσει τη φωνή της, ενώ τα άκρα της πολιτικής σκακιέρας, δεξιά και αριστερά γιορτάζουν την τιμωρία που πρόκειται να δώσει ο λαός στους Ευρωπαίους τεχνοκράτες. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι εναλακτικοί στη Νίκαια όπου δίπλα από τις Κάννες και τη Συνάντηση του  G20, διοργανώνουν τη « Συνάντηση των Λαών ».

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15505403,00.html

Σχόλια