Τι προτείνει στους πολίτες ο πρόεδρος των δικηγόρων Θεσσαλονίκης για το χαράτσι της ΔΕΗ;

altΝα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για το χαράτσι της ΔΕΗ, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της έγκυρης πληροφόρησης.
 «Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, στη συνέχεια στο Διοικητικό Εφετείο και, τέλος, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εμείς, ως φορείς, μπορούμε να προσφύγουμε απευθείας στο ΣτΕ στο πλαίσιο της προβλεπόμενης πρότυπη δίκης. Δεν γνωρίζουμε, όμως, πότε θα βγει η απόφαση.
Δεν είναι μια διαδικασία που μπορεί να τελειώσει σε 2-3 μήνες και μέχρι τότε, οι λογαριασμοί θα συνεχίσουν να έρχονται. Γι’ αυτό ο πολίτης, ή μια ομάδα πολιτών, θα πρέπει να απευθυνθούν στο δικηγόρο τους για να καταθέσουν προσφυγές ατομικά», εξήγησε.
Επιπλέον, επισήμανε πως ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει πρόσφατα ότι δεν είναι νόμιμη οποιαδήποτε παρακατάθεση οφειλόμενου ποσού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και πρότεινε να συνοδεύεται η καταβολή του ποσού από τη δήλωση ρητής επιφύλαξης, η οποία αναφέρει συνοπτικά τις διατάξεις του Συντάγματος που θίγονται.
Τόνισε πως οι ίδιοι δεν μπορούν να πουν σε κάποιον να μην πληρώσει.
«Θεσμικά είμαστε υπέρ της νομιμότητας. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να συγκροτηθεί μια επιτροπή δικηγόρων, η οποία να παρέχει δωρεάν πληροφορίες, όπως προτάθηκε από μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ. Η δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών απαγορεύεται ρητά από τον Κώδικα Δικηγόρων.
Οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία θα έχει ατομική ευθύνη», εξήγησε.

Σχόλια