ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ – ΑΛΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Του Στράτου Γ. Σιμόπουλου*
Μέσα στην καταιγίδα των πολιτικών εξελίξεων που δικαιολογημένα απέσπασαν τις προηγούμενες εβδομάδες την προσοχή της ελληνικής κοινωνίας, είχα την τύχη να παραστώ πρόσφατα σε μια εκδήλωση –όαση ανθρωπιάς και ευαισθησίας– του συλλόγου γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής».
Με εμπροσθοφυλακή μια χούφτα γυναικών που συμμετείχαν στην εκδήλωση παρουσιάζοντας σε μικρές συνεντεύξεις τη μάχη τους με την αρρώστια, αλλά και συμμετέχοντας σε επίδειξη μόδας, απεδείχθη ότι τίποτε δεν είναι μοιραίο γι’ αυτούς που θέλουν να κερδίσουν και δεν παραιτούνται από την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.


Οι πρωτοβουλίες του συλλόγου για την ενημέρωση, την πρόληψη αλλά και τη στήριξη των γυναικών που έχουν νοσήσει, αναζητώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής, είναι γνωστές σε όλη την Ελλάδα μέσα από μια σειρά άκρως επιτυχημένων πρωτοβουλιών. Ειδικά μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, από το 2008 και μετά, το «Άλμα Ζωής» αποδεικνύει συνεχώς και έμπρακτα ότι ο Εθελοντισμός συνιστά μια σημαντική προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία, είναι ανάγκη και σύμβολο, είναι μια δυναμική απάντηση στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο τόπος μας.

Ο Εθελοντισμός σημαίνει πάνω απ’ όλα αγάπη, συνεχές ενδιαφέρον και φροντίδα, απαιτεί περίσσευμα ψυχής και αποτελεί παράδειγμα και στάση ζωής. Οι συγκροτημένες κοινωνίες ευημερούν όταν στηρίζονται και στην κοινωνική αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά, τη συλλογική δράση, το σεβασμό του συνανθρώπου. Μέσα από την εφαρμογή των αρχών αυτών, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα σύστημα αξιών και να αναζητήσουμε το άλμα προς μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, με αυξημένα αντανακλαστικά, μια κοινωνία η οποία να ανταποκρίνεται στις αυξημένες προκλήσεις των καιρών και ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα των γυναικών του συλλόγου «Άλμα Ζωής», να στέκεται αλληλέγγυα, να μην στρέφει το βλέμμα της αλλού, αλλά να στηρίζει στην πράξη το συνάνθρωπο.

Γιατί, όπως πολύ σωστά έχει λεχθεί, με το να παίρνω, απλά γεμίζουν τα χέρια μου. Με το να δίνω γεμίζει η καρδιά μου, γεμίζει η ζωή μου!

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, στο «Άλμα Ζωής» γιατί ανοίγει δρόμους ελπίδας, δρόμους αισιοδοξίας, δρόμους ζωής και διαλύει την ομίχλη, καταργώντας το φόβο.

Θερμά συγχαρητήρια!


* O Στράτος Σιμόπουλος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ (stra_sim@otenet.gr).

Περισσότερα άρθρα και απόψεις του μπορείτε να διαβάσετε στο blog: www.efsimopoulos.gr.


Σχόλια