Το Αστέρι και ο Τηλεαστέρας

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Αυτή η αλλόκοτη συγκυβέρνηση, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της, προκάλεσε από μερικούς όψιμους κυβερνητικούς εκτός από έκπληξη και κάποια θυμηδία. Και από πού προήλθε αυτή; Από αυτούς τους προερχόμενους από το κόμμα της ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που μέχρι χθες “όλα τα έσφαζαν και όλα τα μαχαίρωναν” και ήλθαν ως από μηχανής θεοί να μας σώσουν , συμπαρατασσόμενοι με το ΠΑΣΟΚ και κάτι στοιχεία της ΝΔ .
Έχουμε και λέμε λοιπόν :

Πρώτον το ΑΣΤΕΡΙ του ΛΑΟΣ κατά τον Πρόεδρο του, ο Αστέριος Ροντούλης, νυν υφυπουργός Γεωργίας στη Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και ΝΔ, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2011, σε δήλωση που έκανε από το βήμα της Βουλής, και αναφερόμενος προς τους βουλευτές και τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ είπε: "Παλιότερα είχα πει ότι είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες. Ανακαλώ. Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια", προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από την ΠΑΣΟΚική και κυβερνητική πτέρυγα.

Και εγώ τώρα ως ένας απλά σκεπτόμενος Έλλην πολίτης διερωτώμαι:

Οι ψεύτες , οι απατεώνες και τα γομάρια, (σ αυτούς δηλαδή που αναφέρονταν ο νέος κ. υφυπουργός), εντός 40 ημερών έγιναν ειλικρινείς, έντιμοι και υπερήφανα άλογα ή και σεις κύριε εκ Λαρίσης βουλευτά προσχωρήσατε στους ως άνω χαρακτηρισμούς που σεις ο ίδιος αποδώσατε σε αυτούς με τους οποίους συγκυβερνάτε τώρα;

Εξάλλου ό έτερος υφυπουργός του ΛΑΟΣ, ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τελετή παραλαβής του υφυπουργείου, ανταπαντώντας στη φιλοφρόνηση που του έκανε ο υπουργός του, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης που δήλωσε ευτυχής (και γιατί να μην είναι άλλωστε)  για το γεγονός ότι προστέθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ως νέο μέλος ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο τελευταίος ανταπάντησε μεταξύ των άλλων ότι «…αισθάνομαι πολύ μεγάλο αίσθημα ασφάλειας κ. Υπουργέ, που είστε εσείς Προϊστάμενος σε αυτό το Υπουργείο».

Και πάλι ως σκεπτόμενος Έλλην πολίτης διερωτώμαι:

Τώρα που κατέλαβε υφυπουργική καρέκλα υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη , ο κ. Άδωνις αισθάνεται ασφαλής, διότι προφανώς θα τον καθοδηγεί σε σωστές αποφάσεις και δεν αισθανόταν καμιά απολύτως ασφάλεια και του επιτίθετο διαρκώς από του βήματος της Βουλής ή τα τηλεπαράθυρα, όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης ή στη παρούσα θέση;

Κύριοι πολιτικοί, μήπως νομίζετε ότι με τη περικοπή των μισθών, συντάξεων κλπ, μπορείτε να μας περικόψετε και τη μνήμη;

Απατάσθε πλάνην οικτράν. Και αν το νομίζετε αυτό, να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν κάποιοι που κάπου κάπου θα προσπαθούν να την επαναφέρουν, για να μην υποκύπτουν συνεχώς οι ψηφοφόροι σε μοιραία λάθη και παγιδεύονται στις παγίδες που τους στήνετε.

Σχόλια

  1. Κε Χριστοδουλόπουλε καλα τα λές, αλλά έχεις επιλεκτική μνήμη και θυμάσαι μόνο τα παληκάρια του ΛΑΟΣ, τα δικά μας τα παληκάρια τα ξεχνάς.
    Θα σου θυμίσω μόνο τι έλεγε ο Σαμαράς στον Πάγκαλο για μάυρες μέρες
    http://www.youtube.com/watch?v=-HiKuMPDNbE&feature=related
    Φαίνεται τώρα οτι έγιναν άσπρες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι πολιτικοί τηλεαστέρες, όπως οι προαναφερόμενοι μιλάνε πολύ και δεν σκέφτονται ότι μπορεί να έλθει μιά στιγμή, όπως τώρα, που οι συνθήκες θα τους αναγκάσουν να διαψεύσουν τους εαυτούς τους. Πιστεύω ότι η σημερινή κατάσταση επεβλήθη από την πατάτα του ΓΑΠ για δημοψήφισμα και δεν υπήρχαν μεγάλα περιθώρια ελιγμών γιατί ότι και να έκανε κανείς θα μπορούσε να κατηγορηθεί είτε γιατί δέχτηκε είτε γιατί δεν δέχτηκε να "συναινέσει". Όταν το πρόβλημα ανάγεται στην έκτη δόση τι μπορεί να κάνεις. Αν διαφωνήσεις θα κατηγορηθείς για την πιθανή στάση πληρωμών στο τέλος του μήνα. Αν δεν διαφωνήσεις, όπως τώρα, θα κατηγορηθείς ότι συμφωνείς με το μνημόνιο. Το πρόβλημα όμως στην ουσία είναι πρόβλημα διαπραγμάτευσης που δεν έκανε ο ΓΑΠ και οι άσχετοι που τον περιβάλλουν. Λιγότερα λόγια λοιπόν και όχι προτάσεις που στοχεύουν μόνο στο θυμικό των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον Ανώνυμο 12/11 9:08

    http://olympia.gr/2011/11/12/%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bd%ce%b7-%ce%b4%cf%85%cf%83%cf%84%cf%85%cf%87%cf%89%cf%83-%ce%b5%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b5%cf%83-%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2/

    Νικ Χριστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.