Η ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Άνευ των αναγκαίων αδύνατον και ζην και εύ ζην.
Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
Σήμερα έγινε η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ και έγινε χαμός μέγας !
Χωρίς να είμαι προσωπικά συνταξιούχος του ΙΚΑ, (αλλά έρχεται η σειρά μου την Πέμπτη), έγινα αποδέκτης της αγανάκτησης των συνταξιούχων αυτής της κατηγορίας έξω από κάποια τράπεζα που οι δυστυχείς άλλα περίμεναν να δουν στο λογαριασμό του και άλλα είδαν.


Το ίδιο και στο καφέ της γειτονιάς που το κυρίαρχο θέμα ήταν η περικοπή των συντάξεων.
Άρχισε το «κούρεμα» των συντάξεων για τα καλά. Άλλοι 500, άλλοι 350, άλλοι 200 ευρώ κάτω, σε εφαρμογή των ψηφισθέντων νόμων από την προηγούμενη λαοπρόβλητη κυβέρνηση 100% του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα του σωσίματος της χώρας και της μεγάλης νίκης στο πόλεμο που διεξήγαγε ο αποχωρήσας, μην πω πως, ηγέτης του κινήματος και πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου !
Και εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί στο ΠΑΣΟΚ παπαγαλίζουν δια των παπαγαλακίων τους, αν θα πρέπει να αλλάξουν αρχηγό ή όχι , καθώς και το επικυρίαρχο θέμα των ημερών, περί εκταμίευσης της 6ης δόσης και την υπογραφή του Σαμαρά, διότι οι άλλοι συνέταιροι είπαν το ΝΑΙ και ξεμπέρδεψαν!
Κυριολεκτικά αφουγκράζονται τον κόσμο ή όχι;
Ποσώς μας ενδιαφέρει κύριοι πολιτικοί ειδικά του ΠΑΣΟΚ, αν θα αλλάξετε ή όχι αρχηγό, που δεν το βλέπω, διότι ο δικός σας δεν είναι μόνο κολλημένος με την καρέκλα της αρχηγίας, αλλά είναι και αλυσοδεμένος μαζί της , μήπως κανείς και του τη πάρει.
Για άλλα προβληματίζεται και αγκομαχά ο κόσμος. Για το πώς θα πληρώσει αφενός τα χαράτσια που του επιβάλετε το ένα πάνω στο άλλο και αφετέρου τις υποχρεώσεις που είχε με τράπεζες για δάνεια, στεγαστικά ή μη, για τις σπουδές των παιδιών του κλπ. και το πως θα “βγάλει το μήνα”.
Διότι αλλιώς τα υπολόγιζε και αλλιώς τον καταντήσατε και δυστυχώς από ότι διαφαίνεται, την παλαιά κομμουνιστική μέθοδο της σαλαμοποίησης, την έχετε σπουδάσει καλά και την εφαρμόζετε στις αποδοχές των μισθωτών και των συνταξιούχων για τα καλά και σε όλο της το μεγαλείο.
Και όσο ακόμη υπάρχει σαλάμι, θα συνεχίσετε να το τεμαχίζετε μέχρι να μείνει η ακρούλα με το σιδεράκι και το οποίο στο τέλος θα μας το χαρίσετε, αλλά δυστυχώς αυτό δεν τρώγεται, είναι για τα σκουπίδια.

Σχόλια