Κυβέρνηση Εθνικής Κατάντιας

του Άγη ΒΕΡΟΥΡΗ
Τις τελευταίες μέρες είναι όλη η υφήλιος μάρτυς ενός θλιβερού θεάτρου σκιών, Μεταπολιτευτικής παράνοιας, όπου η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Χώρας να εξαγγείλει δημοψήφισμα, χωρίς να καθορίσει όμως το ερώτημα, εκβίασε μια σειρά από εξελίξεις που ξεμπρόστιασαν ολοκληρωτικά την αρρωστημένη πολιτική σκηνή της Μεταπολίτευσης.
Οι συντεταγμένες των πολιτικών ελιγμών φανερά πλέον δεν ορίζονται από το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες των κομπάρσων.

Ο σημερινός πρωθυπουργός καθυστερεί τη λύση του πολιτικού σκηνικού της Χώρας με μια κυβέρνηση πολυκομματικής αποδοχής. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από μια απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνει πρωθυπουργός στην 11η Νοεμβρίου. Αυτό του είναι επιθυμητό καθώς αν την ημερομηνία αυτή είναι ακόμη πρωθυπουργός, τότε θα ανανεώσει αυτομάτως το χρίσμα του ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ χωρίς να καταφύγει σε εσωκομματικές εκλογές, που φοβάται ότι με την εξοντωτική επιτυχία των πολιτικών του τα τελευταία δυο χρόνια, κινδυνεύει αν χάσει το αρχηγιλίκι όχι μόνο από τον Βενιζέλο, αλλά ακόμα και από καμία Διαμαντοπούλου ή Λοβέρδο!
Το προσωπικό του μικροπολιτικό συμφέρον λοιπόν είναι μπροστά από το συμφέρον έντεκα εκατομμυρίων Ελλήνων, και των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, καθώς και του μέλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Από το άλλο στρατόπεδο, ο συμφοιτητής και συγκάτοικός του στο πανεπιστήμιο, δημιουργεί προσκόμματα στην επιλογή πρωθυπουργού Εθνικής Σωτηρίας, βάζοντας προϋποθέσεις διάρκειας διακυβέρνησης όχι μεγαλύτερης από τρεις μήνες, ώστε να διασφαλίσει ότι όποιος κληθεί και δεχθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, δεν θα έχει επαρκή χρόνο για να καταφέρει να κάνει κάτι πολιτικά αξιόλογο για τη Χώρα. Αυτή τη τακτική διασφαλίζει πως δεν θα δημιουργηθεί πιθανός νέος αντίπαλος στο πολιτικό σκηνικό, που να έχει στο ενεργητικό του βελτίωση του σημερινού τραγελαφικού οικονομικού σκηνικού της Ελλάδας.
Κανείς πιθανόν δεν θέλει περισσότερο από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποτύχει η κυβέρνηση Εθνική Σωτηρίας, έξω πιθανόν από κάποιους που έχουν πολλά γυμνά CDS Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου στην κατοχή τους.
Όλη αυτή η κατάσταση, με τα δορυφορικά κόμματα της "πολυκατοικίας" να απέχουν από τα τεκταινόμενα, δημιουργεί μια αναγούλα στον σκεπτόμενο πλέον Ελληνικό Λαό, που ξύπνησε από το λήθαργό του από τις κορώνες των κομπάρσων περί Εθνικής Σωτηρίας, όταν οι πράξεις τους όχι μόνο είναι αλλά φαίνονται κιόλας ενάντια στο κοινό καλό.
Η ταφόπλακα της Μεταπολίτευσης μπήκε αυτή τη βδομάδα που διανύουμε. Καθόλου δεν θα εκπλαγεί κανείς, αν τα σημερινά πολιτικά κόμματα που πρωταγωνίστησαν στην τελευταία τριακονταπενταετία αφανιστούν στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Σχόλια