Ρίχνουν τον Παπανδρέου




Στα τρία μέτρα στήνουν το Γ. Παπανδρέου οι βουλευτές του και πλέον είναι θέμα ωρών ο πρωθυπουργός να πάψει να είναι πρωθυπουργός. Η κίνηση Βενιζέλου να «ακυρώσει» το δημοψήφισμα που είχε ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ και πλέον εντός της ημέρας αναμένονται να υπάρξουν κινήσεις ανεξαρτητοποίησης βουλευτών που θα εξαναγκάσουν τον πρωθυπουργό σε παραίτηση.


Καϊλή – Παναρίτη δήλωσαν πως δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης

Δηλαδή η κυβέρνηση δεν παίρνει εμπιστοσύνη και ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει πέσει

Ήδη από το πρωί σε κανάλια και ραδιόφωνα υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές ουσιαστικά αίρουν τη στήριξη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

H κίνηση Βενιζέλου ανταποκρίνεται στα πιστεύω μου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τασσόμενος ανοικτά με την άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να μην γίνει τελικά το προαναγγελθέν από τον Πρωθυπουργό δημοψήφισμα.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε τέλος, την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων του κυβερνώντος κόμματος, λέγοντας ότι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, έχει την ευθύνη να τα συγκαλέσει.

Ήδη βουλευτές μαζεύουν υπογραφές για σύγκληση της ΚΟ

«Αυτή τη στιγμή προέχει η ταχύτατη κύρωση από τη Βουλή της πρόσφατης συμφωνίας της συνόδου κορυφής που βγάζει την Ελλάδα από το αδιέξοδο», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι επιστροφή στη δραχμή και στο παρελθόν δεν επιτρέπεται ούτε μπορεί να υπάρξει.

Η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι να συγκροτηθεί άμεσα με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με στόχο τη διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και μετά να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές, επανέλαβε η Βάσω Παπανδρέου και κάλεσε όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Να αποσύρει την πρότασή του για δημοψήφισμα, τουλάχιστον αυτή τη χρονική περίοδο, κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο Μίμης Ανδρουλάκης, απευθύνοντας ταυτόχρονα ύστατη έκκληση εθνικής συνεννόησης προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας

«Όχι» και από τον Π. Οικονόμου στο δημοψήφισμα

Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να βάλουν στην άκρη τον κ. Παπανδρέου και τα εκβιαστικά διλήμματά του τα οποία έγιναν και επικίνδυνα από κάποια στιγμή και μετά. Η ανακοίνωση Μέρκελ και Σαρκοζί για δημοψήφισμα με ένα ερώτημα που κανείς δε μπορούσε να σκεφτεί, δηλαδή την έξοδο ή όχι από το ευρώ, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των εξελίξεων.

Το πλέον πιθανό τώρα είναι να χάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου τη δεδηλωμένη, να συγκληθεί Κ.Ο. και να εκλεγεί νέος πρωθυπουργός ο οποίος θα πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης, την Παρασκευή το βράδυ.

Όμως, δεν τελειώνουν όλα εκεί. Φαίνεται περισσότερο σίγουρο από ποτέ ότι δημοψήφισμα με τέτοιο δίλημμα που τέθηκε δε θα γίνει στις 4 Δεκέμβρη, ούτε άλλη φορά. Εν πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει μια μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα φέρει τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή ώστε να περάσει και να μην κινδυνεύσει η Ελλάδα. Θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας με την 6η δόση και θα πάμε σε εκλογές διότι καμιά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σταθεί και δεν έχει τη νομιμοποίηση να το κάνει.

Σχόλια