Η κυβέρνηση οπερέτα του κ. Παπαδήμου.Μια καταστροφική Κυβέρνηση Από το ΛΑΟΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία, καταλήξαμε στο ΛΑ.Ο.Σ – ΠΑ.ΣΟ.Κ συγκυβέρνηση

Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και στον τέως πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, εξαπέλυσε με ανακοινωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ:

Χωρίς καμία αλλαγή συνεχίζεται η προσπάθεια φτωχοποίησης του ελληνικού λαού από την Κυβέρνηση – οπερέτα του κ. Παπαδήμου.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το οικονομικό σχέδιο της παρούσας Κυβέρνησης, κατ’ εντολή των δανειστών και της Γερμανικής Κυβέρνησης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λιγότερες απώλειες για τις μεγάλες τράπεζες, επιστροφή του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων στη δεκαετία του ’60 και πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας.
Η Ελλάδα και το μέλλον της υποθηκεύεται και οι εργαζόμενοι προσφέρονται ανθρωποθυσία στις απαιτήσεις των ολοένα και πιο απαιτητικών δανειστών, που σκυλεύουν το πτώμα μιας χώρας και ενός περήφανου λαού.


Ανεργία, απολύσεις, ετσιθελική απώλεια εργασιακών κεκτημένων, εργασιακός μεσαίωνας, συντάξεις κουτσουρεμένες, μισθοί πείνας και επιπλέον χαράτσια, εισφορές και ληστρικές αποφάσεις ακολουθούν το κλίμα ευφορίας που καλλιέργησαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων συμφερόντων της χώρας, που έχουν πλέον το δικό τους άνθρωπο επικεφαλής μιας περίεργης και χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση κυβέρνησης.

Η συμμετοχή για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση της ακροδεξιάς σε αυτή αποτελεί μια ακόμη προσβολή για τα δημοκρατικά πιστεύω των Ελλήνων πολιτών και είναι αναμφισβήτητα κατάφορη παραβίαση της εντολής του λαού, όπως εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις αδύναμο να παρέμβει. Η ηγετική ομάδα που με ευθύνη της οδήγησε τα πράγματα σε συνταγματική εκτροπή, όχι μόνο σιωπά υλοποιώντας υποταγμένη τις απαιτήσεις των ξένων δυναστών μας, αλλά καταπατά και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του κινήματος, λες και είναι χωράφι της!

Είναι απίστευτο αλλά ότι συμβαίνει στη χώρα και ότι συμβαίνει στο κίνημα δεν έχει συζητηθεί πουθενά. Τα κεντρικά του όργανα παραμένουν στον πάγο, οι οργανώσεις του διαλύονται, τα μέλη και τα στελέχη του απομακρύνονται απογοητευμένα και οργισμένα για τη συνεχιζόμενη προδοσία των οραμάτων τους.

Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια, ο πρόεδρος του αδυνατεί να κατανοήσει την εξέλιξη των πραγμάτων. Αντί να απευθυνθεί στο ίδιο του το κόμμα προτιμά συζητήσεις με στελέχη, δίνοντας την εικόνα μιας «διαπραγμάτευσης» για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ πέρα και έξω από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Αγνοώντας το μέγεθος του προβλήματος, χωρίς ο ίδιος να έχει αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του, δίνει το δικαίωμα στους ανυπομονούντες υποψήφιους αρχηγούς να ξεδιπλώσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Την ίδια όμως στιγμή αρνείται πεισματικά να απευθυνθεί στα επίσημα όργανα του κινήματος.

Οι δελφίνοι παίρνουν θέση στη γραμμή εκκίνησης για την κατάκτηση καλύτερης θέσης για την επόμενη ημέρα. Άλλοι χτίζουν το προφίλ τους, άλλοι δηλώνουν υποψήφιοι αρχηγοί, άλλοι ψάχνουν συμμαχίες για να παραμείνουν μέσα στα πράγματα και άλλοι αναλώνονται σε συναντήσεις συνυπεύθυνων για τη σημερινή κατάσταση.

Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται όχι απλά κατώτερη των περιστάσεων αλλά θυμίζει στρατηγούς που παραδίδουν το στρατό τους προκειμένου να διασώσουν τον εαυτό τους, μετά από την ήττα.

Το ερώτημα είναι για ποια επόμενη μέρα σχεδιάζουν; Για ποιες πολιτικές συζητούν; Ποιο ΠΑΣΟΚ ονειρεύονται;

Στα πολιτικά ζητήματα οι απαντήσεις δεν μπορούν να είναι ούτε προσωπικές στρατηγικές, ούτε εγωπαθείς φωνές, ούτε βέβαια η πολιτική αφωνία που συνοδεύεται από προετοιμασία σύγκρουσης εκλογικών μηχανισμών.

Επιμένουμε ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί σύμφωνα με το καταστατικό του κινήματος και σε πλήρη εναρμόνιση με τις αρχές και τις αξίες μας σε μια συντεταγμένη πορεία.

Όσο δεν καταλαβαίνουν ότι η άμεση αναγκαιότητα είναι η επίλυση των πολιτικών και οργανωτικών θεμάτων μέσα από ΣΥΝΕΔΡΙΟ, θα σπαταλούν και τον τελευταίο πολιτικό χρόνο που έχει απομείνει.

Όσο δεν καταλαβαίνουν ότι το να συνδέεις την 6η δόση με την αναγκαία συζήτηση στο εσωτερικό σου είναι και επικίνδυνο και ανιστόρητο και προκλητικό, θα χρεώνονται με το κόστος της λειτουργίας χωρίς καμία πολιτική και κομματική νομιμοποίηση.

Όσο δεν αντιλαμβάνονται ότι η κοινωνία δεν απορρίπτει πρόσωπα αλλά πολιτικές και πολιτικούς που τις υλοποιούν και συμμετέχουν στο σημερινό αντιλαϊκό πανηγύρι, τόσο θα απομονώνονται και από το λαό και από τα μέλη μας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σήμερα ανάγκη από αυτόκλητους σωτήρες και κατασκευασμένους από το σύστημα και τα Μ.Μ.Ε ηγετίσκους αλλά από συνειδητά και στρατευμένα στις αρχές και τις αξίες του στελέχη και μια ηγετική ομάδα που θα μπορέσει να ανατρέψει τη σημερινή αρνητική και καταστροφική του πορεία.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να διασφαλίσει την ενότητα του και να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης στο πολιτικό προσκήνιο.

Οι εποχές των παρασκηνίων και των προσωπικών στρατηγικών τελείωσαν οριστικά.

Σχόλια

  1. Είναι ντροπή,το λιγότερο που μπορεί κανένας να πει.Αφού μας ταπείνωσαν,αγνόησαν τον ελληνικό λαό και μας έβαλαν με το στανιό ένα ανδρείκελο.Εξευτελίζουν μια ολόκληρη χώρα,ταπεινώνουν έναν λαό,και δήθεν με φτιαχτές δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν μια εικόνα ονειρική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρίστο! Ξεχνάς ότι την καθεστωτική, αυτή, κυβέρνηση τη στηρίζει και η ΝΔ; Έχει υπουργούς, ψηφίζει προϋπολογισμούς, υπογράφει και στέλνει ο πρόεδρός της συγχωροχάρτια για ΓΑΠ,ΠΑΠΑΚ, Μπένι,.... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.