Κυβέρνηση υπό καθολική αμφισβήτηση

Η ολοκληρωτική κατάρρευση της κυβερνητικής αξιοπιστίας είναι πια γεγονός πανθομολογούμενο. Η μετατροπή της κυβέρνησης σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων που αφορούν στο μέλλον της χώρας συνιστά μια οδυνηρή για όλη την κοινωνία αλήθεια. Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με εντεινόμενη αγωνία την καθημερινή καταιγίδα μέτρων, που οριζόντια, χωρίς προγραμματισμό και, κυρίως, χωρίς αποτέλεσμα πλήττουν πρωτίστως τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.
Σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς ύφεσης, εκτόξευσης της ανεργίας και ασφυξίας της αγοράς οι πολίτες διακατέχονται από αισθήματα απόγνωσης, ανασφάλειας και δικαιολογημένης οργής.
Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, πανηγυρικά το σύνολο της κριτικής που έχει διατυπώσει εγκαίρως η αξιωματική αντιπολίτευση. Κριτική που στόχευε τόσο την λανθασμένη οικονομική συνταγή που ακολουθείται όσο και την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης.
Η αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας της ικανότητας του πρωθυπουργού και των υπουργών του να διαχειριστούν την κρίση εκδηλώνεται με σφοδρότητα πλέον στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Αναμφίβολα η ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια κινητοποιεί τους κυβερνητικούς βουλευτές ώστε να αντιδρούν λεκτικά στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Έχει όμως αξία το γεγονός ότι η πλειοψηφία τους εγείρει τα ίδια ζητήματα και χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που η Νέα Δημοκρατία «φωνάζει» εδώ και μήνες. Διότι απλούστατα είναι η δραματική αλήθεια.
Αναφέρουμε λίγα μόνο από όσα ακούστηκαν και αποδεικνύουν την ορθότητα της επιχειρηματολογίας της Νέας Δημοκρατίας:
Βάσω Παπανδρέου: «δεν υπάρχει διαπραγματευτική ομάδα» και «να καταργηθούν οι 77 φορείς που ιδρύθηκαν την τελευταία διετία, πριν πάμε σε εφεδρεία και απολύσεις».
Λούκα Κατσέλη: «από την απότομη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η ύφεση θα ξεπεράσει το -5% το 2012».
Ν. Σαλαγιάννης: «δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα με κατακρεουργημένα τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας».
Μιλένα Αποστολάκη: «δεν είναι μόνο οι επιδόσεις της κυβέρνησης που είναι κατώτερες των περιστάσεων. Είναι και η συνταγή που ακολουθείται».
Άννα Νταλάρα: «Η εσωτερική υποτίμηση που έχει επιλέξει η τρόικα έχει εσωτερική αντίφαση. Αντί για τόνωση της ανταγωνιστικότητας φέρνει ύφεση και ανεργία»
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Η ηγετική ομάδα είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ήταν ηγετική ομάδα στα εύκολα».
Η πρόκληση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Βενιζέλου προς τους διαφωνούντες αν τολμούν να ρίξουν την κυβέρνηση λίγη σημασία έχει πλέον αν θα βρει κάποιους που θα την απαντήσουν και θα σηκώσουν το γάντι.
Για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αυτή η κυβέρνηση είναι ήδη παρελθόν, ένα παρελθόν καταστροφικό και εφιαλτικό.

Σχόλια

  1. Προτείνω μια γενική παλαιική εξέγερση την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, 2011. Ο κόσμος ούτως η άλλως θα κατέβει για τις παρελάσεις. Μάλιστα αυτοί που θα κατέβουν, είναι αυτοί που έχουν ακόμα μέσα τους την Ελλάδα. Είναι χρυσή ευκαιρία. Ας το προωθήσουμε. Να ενωθούμε όλοι, μαθητές, περαστικοί, στρατιώτες, αστυνομικοί, κληρικοί, ΌΛΟΙ! Να γίνουμε ποτάμι, όχι οργής και αγανάκτησης, αλλά ποτάμι αλλαγής. Να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας. Να επαναφέρουμε τη Δημοκρατία και την Ευημερία στον τόπο μας.

    Προτείνω επίσης να φοράμε όλοι κάτι γαλαζόλευκο (σημαία, μαντήλι, καπέλο κασκόλ) επάνω μας για να δηλώνουμε τις προθέσεις μας.

    Αίτημα (μεταξύ άλλων): Η πτώση της Χούντας, η σύλληψη των υπαιτίων και η διενέργεια εκλογών για την αναθεώρηση του συντάγματος.

    Έχω μάτια: Αν συμφωνείς, δημιούργησε ένα ποστ στην 1η σελίδα που να το διαφημίζει..

    28η Οκτωβρίου 2011: Η μέρα που άλλαξε την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.