Παζαρεύει για να φύγει!

Πολιτική τερατογένεση, με μια κυβέρνηση κατασκευασμένη και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της διαπλοκής, που δεν θέλει «καθαρές λύσεις», μεθοδεύει το Μέγαρο Μαξίμου, διαπιστώνοντας με τρόμο ότι πλησιάζει το τέλος της σημερινής κυβέρνησης.
Στην προσπάθειά του να κερδίσει χρόνο και να κάνει τα παζάρια που πιστεύει ότι θα επιτρέψουν στον ίδιο και στους δικούς του να αποχωρήσουν με ασφάλεια και δίχως συνέπειες για όσα έχουν διαπράξει, ο Γ. Παπανδρέου φέρεται ότι κατέστησε συνυπεύθυνο και τον...


Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, που διήρκεσε μιάμιση, ο καταρρέων πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, εξήγησε τα σχέδιό του στον Κ. Παπούλια, ο οποίος αποδείχτηκε δυστυχώς για άλλη μια φορά κατώτερος των περιστάσεων, καθώς δεν αντέδρασε και συνέχισε να λειτουργεί ως πολιτικό και κομματικό συμπλήρωμα του κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου αναζητεί εναγωνίως δεκανίκια, βλέποντας ότι, υπό το βάρος της κοινωνικής οργής, η ούτως ή άλλως θρυμματισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κινδυνεύει να καταρρεύσει πλήρως. Το βράδυ της Πέμπτης, που θα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, η Βουλή θα είναι αποκλεισμένη πανταχόθεν -όπως συνέβη με το Μεσοπρόθεσμο- και τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Είναι ενδεικτικό ότι για να δεχτεί ο βουλευτής Θ. Ρομπόπουλος να παραιτηθεί και να μην ανεξαρτητοποιηθεί (κάτι που θα μείωνε τη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στους 153, με τους οποίους άλλοτε ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι δεν θα συνεχίσει να κυβερνά), χρειάστηκαν πολλές παρασκηνιακές διεργασίες. Επίσης, πέραν της Λ. Κατσέλη υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που αμφιταλαντεύονται για το αν θα ψηφίσουν το άρθρο 37. Γι’ αυτό και ο κ. Παπανδρέου, από τη στιγμή που ο Αντ. Σαμαράς και η Ν.Δ. λέει «όχι» σε οποιοδήποτε σενάριο συγκυβέρνησης, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο «διεύρυνσης» της κυβέρνησης με τη συμμετοχή της Ντ. Μπακογιάννη, του Γ. Καρατζαφέρη και μερικών παρατρεχάμενων υπό τη μορφή «προσωπικοτήτων».

Με αυτή τη συνταγματική εκτροπή, που και οι φανατικότεροι μνημονιακοί παραδέχονται ότι δεν θα λύσει τα προβλήματα, ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί να καθυστερήσει τις εξελίξεις. Σκοπός του είναι έρθει σε συνεννόηση με τις αλληλοσπαρασσόμενες εσωκομματικές φράξιες του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να του παράσχουν προστασία και κάλυψη όταν χάσει την εξουσία. Ανάλογα παρασκηνιακά παζάρια κάνει και με τους εκφραστές των συμφερόντων που, αφού τον στήριξαν, τώρα τον θεωρούν τελειωμένο και θέλουν γρήγορα μια διάδοχη κατάσταση, με άλλον πρωθυπουργό, στα δικά τους μέτρα.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να βρει νέες ισορροπίες και με τους «εργολάβους» των media. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συναντήσεις που είχε χθες βράδυ, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κ. Ψυχάρη και Μπόμπολα, ενώ επαφές προγραμματίζει και με άλλους εκδότες. Ο κ. Παπανδρέου θα ήθελε τέλος να εξασφαλίσει -μέσω των επαφών που ξεκινά- τέτοιες εγγυήσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά, με τις γνωστές εξαιρέσεις των «προθύμων», αυτό δεν το πετυχαίνει.
Εφημερίδα Δημοκρατία 


http://citypress-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_8701.html

Σχόλια

  1. Ήταν ποτέ ανώτερος των περιστάσεων ο ανώτατος άρχοντας και δεν το θυμάμαι;
    Μήπως όταν ''δάνειζε άτοκα'' τον Αντρέα για τη βίλλα της εκάλης;
    Μήπως όταν έφτυσε τον καραμανλή που τον ανέδειξε πρόεδρο;
    Mήπως κάπου κάποτε που κανείς δεν κατάλαβε;
    Αν έτσι είναι το παράδειγμα του ηγέτη, θέλω τα παιδιά μου αναρχικότερους των αναρχικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.