Οι Γερμανοί σαν... στούκας «εξόντωσαν» τον μουσακά, τα σουβλάκια και τις μπίρες

Μπορεί οι Γερμανοί να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας επιβάλλουν άγρια φτώχεια, ωστόσο οι ίδιοι άλλα πράττουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία. Ειδικά όταν πέφτουν σε δωρεάν μπίρα και φαγητό.

Την εικόνα της ελληνικής ταινίας «Γοργόνες και μάγκες», όπου οι πεινασμένοι τουρίστες ορμούν ασυγκράτητοι στα κεφτεδάκια, έζησε το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Spa, στο Καβούρι, όπου ...


φιλοξενήθηκε το συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, με την παρουσία του αδίστακτου αντικαγκελάριου της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ και 480 συνέδρων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Γερμανοί κυρίως επιχειρηματίες που υποτίθεται θα επενδύσουν στη χώρα μας για να τη βοηθήσουν.

«Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι... ζώα!», «είναι λες κι έχει γίνει επίθεση από... ακρίδες!» Αυτές είναι μερικές μόνο από τις εκφράσεις που ακούγονταν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στην κουζίνα του ξενοδοχείου, όπου οι εργαζόμενοι είχαν σηκώσει ψηλά τα χέρια από τον όγκο του φαγητού που κατανάλωσαν «οι φίλοι μας οι Γερμανοί». Η επίθεση που δέχτηκε ο μπουφές του ξενοδοχείου (εφορμούσαν σαν... στούκας!) κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος ήταν τόσο μεγάλη, που παρ' ολίγον να προκύψει και έλλειψη σε μεζέδες, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα τέτοιων συγκεντρώσεων.

Το ξενοδοχείο, λογικά, έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία σε ανάλογες εκδηλώσεις, είχε ετοιμάσει να προσφέρει εδέσματα και γλυκά για περίπου 100 άτομα περισσότερα, δηλαδή για 600 καλεσμένους. Τελικά, εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι η κατανάλωση ήταν τόσο μεγάλη, που ήταν σαν να έφαγαν και να ήπιαν περίπου 700 άτομα, τα οποία... κατάφεραν να τινάξουν στον αέρα τον προγραμματισμό.

Όπως λένε στη «δημοκρατία» αυτόπτες μάρτυρες, το τσιμπούσι των Γερμανών ξεκίνησε κατά τις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής. Τρεις ώρες αργότερα, όχι μόνο δεν είχε ολοκληρωθεί, αλλά συνέχιζαν να έρχονται παραγγελίες για ακόμα περισσότερα γεμάτα πιάτα!

Τα χοιρινά φιλετάκια, σοταρισμένα με κρασί, αλλά και τα μίνι χοιρινά σουβλάκια που υπήρχαν στο μενού, όπως και τα πάσης φύσεως ζυμαρικά έγιναν ανάρπαστα, ενώ ο μουσακάς είχε την τιμητική του. Οι σερβιτόροι δεν προλάβαιναν να δέχονται παραγγελίες για νέους γύρους μπίρας από όλα τα γερμανικά τραπέζια.

Από τα γλυκά, ιδιαίτερη αδυναμία έδειξαν στο μους σοκαλάτας, ενώ δεν έμεινε μπουκιά ούτε για δείγμα από το τιραμισού και το τσιζ κέικ. Επίσης καταβροχθίστηκαν δώδεκα τεράστιοι δίσκοι με ποικιλία ελληνικών γλυκών (μπακλαβάς, κανταΐφι, γιαννιώτικο, γαλακτομπούρεκο, καρυδόπιτα) και άλλοι δώδεκα με γαλλικά παστάκια.




Σχόλια