Τη σωστή απάντηση θα τη δώσει ο απόγονος του Πήλιου Γούση…

 Γράφει ο Δευκαλίων
Θα το γράφουμε και θα το λέμε κάθε ημέρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε εγκληματική πολιτική σε βάρος του λαού και της χώρας.
Εγκληματική πολιτική που καταστρέφει την χώρα και τις οικογένειες μας.
Εγκληματική πολιτική που ξεπερνά τα όρια του ανθρώπινου λάθους, αφού ήταν αυταπόδεικτο από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε το μνημόνιο ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο και ότι αργά ή γρήγορα θα φτάναμε στο «κούρεμα» του χρέους.
Τότε πάρα πολλοί οικονομολόγοι, οικονομικοί αναλυτές κ.α.π. πρότειναν το αυτονόητο...... Κουρέψτε τώρα το χρέος, τώρα που οι οικογένειες έχουν κάποιες μικρές αποταμιεύσεις και ένα πενιχρό εισόδημα από την εργασία, τώρα που οι τράπεζες έχουν ακόμα χρήματα, τώρα που η οικονομία φαίνεται ότι έστω και δύσκολα περπατάει.
ΟΧΙ ήταν η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου. Θα πληρώσουμε το χρέος μας μέχρι το τελευταίο ευρώ. Όσοι μιλάνε για κούρεμα είναι προδότες, γιατί σαμποτάρουν την εθνική προσπάθεια.
Τώρα αυτός ο μέγας πατριώτης δεν λέει κουβέντα και υπακούει στα κελεύσματα των ισχυρών της ΕΕ που κατανόησαν επιτέλους ότι χωρίς «κούρεμα» δεν λύνεται η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση.
Αποτέλεσμα: φόροι, μειώσεις μισθών, νέοι φόροι, έκτακτες εισφορές και ξανά πάλι φόροι. Οι πενιχρές αποταμιεύσεις εξανεμίστηκαν, οι οικογενειάρχες έχασαν την δουλειά τους, ο φόβος της οικονομικής κατάρρευσης έδιωξε τις...
ελάχιστες εναπομείναντες καταθέσεις από τις Ελληνικές Τράπεζες και η οικονομία παραπάτησε, παραπάτησε και τελικά κατέρρευσε.
Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά των φόρων; Τα περισσότερα στην πληρωμή τόκων για το χρέος.
Μια χαρά τα κατάφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. Τα παιδιά των δανειστών έχουν να φάνε τα καλύτερα φαγητά, να σπουδάσουν στα καλύτερα ιδιωτικά κολέγια και να απολαύσουν μία χαρισάμενη και με ανέσεις ζωή. Την ίδια ώρα πολλά από τα παιδιά του Ελληνικού Λαού δεν θα έχουν να πιούνε ούτε γάλα!
Και αυτό θα ήταν το λιγότερο. «Τι αξίζουν λίγοι θάνατοι από πείνα όταν πρόκειται να σωθεί μία χώρα» δηλώνει εξ άλλου με αυταρέσκεια ένα κακέκτυπο σταλινικού, ένα ανθρωπόμορφο κτήνος που έχει διοριστεί από τον Γιώργο Παπανδρέου σε περίοπτη ηγετική θέση στο οικονομικό επιτελείο.
Είσαι γελασμένος γελοίο υποκείμενο. Όλοι θα δώσουμε ότι μας έχει απομείνει, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην χάσουμε ούτε έναν άνθρωπο από πείνα και από κρύο. Όσο για τον απόγονο του Πήλιου Γούση, που μας έχει καταδικάσει σε θάνατο από πείνα, απλά να γνωρίζει ότι όταν οι Γερμανοί έφυγαν από την Ελλάδα δεν πήραν μαζί τους δοσίλογους και κουκουλοφόρους.
Υπάρχουν και χειρότερα. Κάθε περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού Δημοσίου κάθε ημέρα που περνάει χάνει συνεχώς αξία. Θυμάστε πως πριν λίγες ημέρες κριτικάραμε τη Διοίκηση της Εθνικής για την μεγάλη πτώση της τιμής της τράπεζας. Τότε που γράφαμε αυτά τα άρθρα η τιμή ήταν περίπου 2,5 ευρώ. Λίγες ημέρες μετά, στις 10 Οκτωβρίου 2011, ξέρετε που έφτασε η κατρακύλα της τιμής της μετοχής της Εθνικής; Στο 1,60 ευρώ.
Εδώ θα είμαστε και να το θυμηθείτε. Με τον άλφα ή βήτα τρόπο και δικαιολογίες, η Εθνική Τράπεζα θα περάσει στα χέρια μεγάλου ξένου τραπεζικού ομίλου που θα την αγοράσει όταν έχουν συμβεί όλα τα ενδιάμεσα γεγονότα (Κούρεμα Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων, Έκθεση Black Rock κ.α.π.). Και όπως καταλαβαίνετε η τότε τιμή πώλησης της Εθνικής θα είναι ανάλογη με την τιμή της μετοχής της, που όπως βλέπουμε όλοι καταρρέει.
Τώρα, όλα αυτά είναι τυχαία; Ποιος ξέρει; 
Τη σωστή απάντηση θα τη δώσει ο απόγονος του Πήλιου Γούση
 
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_8337.html
 

Σχόλια