Μιχάλης Γιαννάκης :Να δοθεί άμεσα στην δημοσιότητα η λίστα των φοροφυγάδων

Την δημοσιοποίηση της λίστας των φοροφυγάδων που επικαλέστηκε ο πρώην Υφυπουργός κος Δ. Κουσελάς ζήτησε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κος Μιχάλης Γιαννάκης.
Στην σχετική ερώτηση ο Μιχάλης Γιαννάκης υπενθύμισε στον Υπουργό Οικονομικών την σχετική ερώτηση με ΑΠ 14976/14.04.2011 που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών. Στην απάντηση που απέστειλε ο κος Κουσελάς αποφεύγει συνειδητά να καταθέσει στοιχεία για τους 100 μεγαλύτερους μεγαλοοφειλέτες προς το Δημόσιο, αφού όπως ο ίδιος αποκάλυψε στις εσωτερικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ (ΚΤΕ Οικονομικών της 6ης Οκτωβρίου 2011) αυτή η λίστα υπάρχει και έχει παραδοθεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.
Ο Μιχάλης Γιαννάκης, στην ερώτησή του επισημαίνει ότι θεωρεί αυτονόητο ότι το Υπουργείο διαθέτει στο αρχείο του την σχετική επιστολή, την οποία αρνήθηκε να κοινοποιήσει όταν κατείχε υπουργικό θώκο στη Βουλή των Ελλήνων και ζητά με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων την κοινοποίηση της σχετικής επιστολής.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


Αθήνα, 07 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Δημοσιοποίηση της λίστας με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Κύριε Υπουργέ,

Στην ΑΠ 14976/14.04.2011 ερώτηση προς την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών είχα ζητήσει στοιχεία σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την λίστα με τους 100 μεγαλύτερους μεγαλοοφειλέτες προς το δημόσιο. Ο τότε Υφυπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να δώσει στοιχεία και αρκέστηκε σε γενικές αναφορές στο νομοθετικό πλαίσιο τόσο για την φορολογία όσο και για την λίστα των οφειλετών.

Μόλις χθες, όμως, στις εσωτερικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες του κυβερνώντος κόμματος, ο πρώην Υφυπουργός φέρεται όχι μόνο να έχει καταρτίσει σχετική λίστα, όχι μόνο να μην την παραδίδει στη Βουλή ως όφειλε κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και να κατηγορεί την ίδια την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε, ότι δεν αφέθηκε να προχωρήσει στις διαδικασίες είσπραξης των οφειλών.

Επειδή η ομολογία του πρώην Υφυπουργού συνιστά άμεση και ωμή παράβαση των υποχρεώσεων που είχε να ενημερώσει κατά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο την Βουλή των Ελλήνων, όπως ζητήθηκε από την ΑΠ 14976/14.04.2011 ερώτηση

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Γιατί δεν έχει δημοσιοποιήσει την σχετική λίστα που φέρεται να παρέλαβε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών;
Να κατατεθεί η σχετική λίστα των φοροφυγάδων που επικαλείται ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Διαβάστε και την απάντηση Κουσελά στην 1η ερώτηση

Σχόλια