Η «δημοκρατία» της Ελλάδας και η δημοκρατία της Κύπρου.

Εμβρόντητος ο ελληνικός λαός, έβλεπε χθες από  τις τηλεοράσεις, τον πρόεδρο της επιτροπής που ερεύνησε τα αίτια και τις ευθύνες για την πρόσφατη (μόλις τον Ιούλιο 2011) φονική έκρηξη στο στρατόπεδο «Ευάγγελος Φλωράκης» του Μαρί, να καταλογίζει ευθύνες για την έκρηξη στον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Έμεινε εμβρόντητος, γιατί....
δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοια φαινόμενα.

Στην ελληνική κοινοβουλευτική «δημοκρατία», μια παρόμοια τραγωδία ή ένα μεγάλο σκάνδαλο, θα χανόταν επί πολλά χρόνια, μέσα στους δαιδαλώδεις δρόμους της ελληνικής Δικαιοσύνης, ποτέ δεν θα άγγιζε πολιτικά πρόσωπα και στο τέλος όλα θα είχαν παραγραφεί και όλοι θα έβγαιναν αθώοι. Φυσικά δεν συζητάμε για ευθύνες πολιτικών προσώπων και ούτε κατά διάνοια για ευθύνες του ίδιου του εν ενεργεία πρωθυπουργού. Θεός φυλάξει!!!! 

Όμως η Κύπρος έχει Προεδρική Δημοκρατία και όχι φυσικά το σάπιο και διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» και παρά τις ελληνικές παθογένειες που είναι φορτωμένο το σύστημα αυτό και τις ελληνικές ασθένειες της κομματοκρατίας και του ισόβιου αρχηγισμού, από τις οποίες νοσεί, εντούτοις καταφέρνει να λειτουργεί πολύ καλύτερα από το δικό μας. 
http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/10/blog-post_9621.html

Σχόλια