Τα βαθύτερα αίτια της εξαθλίωσης που ζούμε...

Μια μαθήτρια 16 χρονών
 
Ακούμε τόσο καιρό γύρω μας πως για όλα αυτά τα προβλήματα που περνάμε φταίει η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας αλλά και πολλά άλλα κράτη του κόσμου. Δεχόμαστε όλα όσα ακούμε καθημερινά γι'αυτήν μέσα από τα ΜΜΕ χωρίς να τα κρίνουμε. Προσωπικά όμως έχω μια απορία: Τί είναι η οικονομική κρίση; Γιατί αυτοί που έχουν αναλάβει να τη λύσουν δε το έχουν καταφέρει μέχρι τώρα; Είναι τόσο ανίκανοι ώστε να μην μπορούν να πάρουν σωστά και δίκαια μέτρα και να τη χτυπήσουν στη ρίζα της;...
   Έχοντας αυτές τις απορίες στο μυαλό μου και με πολύωρη αναζήτηση προσπάθησα να βρω τις αιτίες για τις οποίες φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Κατέληξα στο εξής: Η οικονομική κρίση στο όνομα της οποίας δε θα έχουμε σε λίγο καιρό να φάμε δεν είναι τίποτα παραπάνω από...νούμερα!!! 


Νούμερα στους υπολογιστές των τραπεζών και των υπουργείων οικονομίας σε όλο τον κόσμο. Για να την εξαλείψουμε δεν έχουμε παρά να σβήσουμε αυτά τα νούμερα και να ξαναξεκινήσουμε τα πάντα από την αρχή. Θα μου πείτε αφού είναι τόσο απλή η λύση γιατί δε το κάνουμε οι πολιτικοί μας να ησυχάσουμε παρά μας σκοτώνουν καθημερινά με τα μέτρα που μας επιβάλουν; Γιατί ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ να το κάνουν ή μάλλον γιατί ΔΕ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ.
   Σκεφτήκατε ποτέ πως βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα στο έτος 2011; Αλλάξαμε αιώνα και χιλιετία, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει σε σημείο που τα καινούρια επιτεύγματα που θα παρουσιάζουν θα ξεπερνάνε τα όρια της κοινής λογικής. Είναι φυσιολογικό να αλλάξουν κάποια πράγματα που θεωρούμε δεδομένα ενώ θα έρθουν καινούρια στο προσκήνιο που θα αλλάξουν τη ζωή μας ολοκληρωτικά. Είναι η ροή της ανθρώπινης ιστορίας τέτοια. Το θέμα είναι πως τα καινούρια πράγματα θα αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο; Θα βοηθήσουν τους πλούσιους να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι και τους φτωχούς ακόμα φτωχότεροι ή το αντίθετο; 
    Όπως δείχνουν τα σημερινά δεδομένα μάλλον οι κύριοι που κρατούν το χρήμα και τη δύναμη στα χέρια τους θέλουν να φέρουν αλλαγές μόνο προς όφελός τους. Για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να πολεμήσουν και να νικήσουν τη λαϊκή δύναμη. Για να γίνει αυτό πρέπει να εξαθλιώσουν το λαό. Κι έτσι ερχόμαστε σε όλα αυτά που ζούμε σήμερα. Οικονομική κρίση ή αλλιώς οικονομικός πόλεμος. Είναι ο πρώτος και ο καλύτερος τρόπος για να εξαθλιώσουν οι ολίγοι τον κόσμο. Στην αρχή του δίνουν τα πάντα και τον κάνουν να θέλει ακόμα περισσότερα. Στη συνέχεια του τα παίρνουν πίσω και τον αναγκάζουν να ζήσει με έναν τρόπο που δε γνωρίζει. Έτσι τον εξαθλιώνουν...
    Δεύτερος τρόπος εξαθλίωσης είναι οι ασθένειες. Ας θυμηθούμε πόσο μας φοβίζουν ασθένειες όπως ο καρκίνος, η γρίπη των πουλερικών, των χοίρων  και οι τρελές αγελάδες. Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από αυτές. Και μάλιστα οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να βρουν τα φάρμακα των ασθενειών και αν κάποιος μολυνθεί χαλάει μια περιουσία σε διάφορες άλλες μεθόδους για να γιατρευτεί. Εδώ μπαίνει πάλι η οικονομική κρίση. Αν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει δεν μπορεί και να γιατρευτεί...
    Τρίτος τρόπος εξαθλίωσης είναι η κατάρρευση της παιδείας. Για να μπορέσουν οι ολίγοι να παρασύρουν τον κόσμο στα σχέδια τους πρέπει να τον έχουν αμόρφωτο. Και ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είχαμε ποτέ αληθινή παιδεία. Όχι μόνο λόγω των φροντιστηρίων που χωρίς αυτά σχεδόν κανένα παιδί δεν μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο (που σημαίνει ότι τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες είναι φτωχές θα μείνουν αμόρφωτα) αλλά και λόγω του ότι μέσα στα σχολεία, στις τάξεις τα παιδιά μαθαίνουν την παπαγαλία. Είναι λίγοι οι καθηγητές που κάνουν πραγματικό μάθημα και βοηθούν τα παιδιά να αναζητήσουν αλήθειες και να μορφωθούν πραγματικά. Άλλωστε όπως είχα διαβάσει κάπου τα μυαλά των μαθητών δεν είναι βάζα για να τα γεμίσουμε αλλά φωτιά να την ανάψουμε. Και ελάχιστοι καθηγητές κάνουν κάτι τέτοιο...
    Τέταρτος τρόπος είναι οι φυσικές καταστροφές! Ηφαίστεια, σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες και τσουνάμι σε συνδυασμό με τους προηγούμενους τρεις τρόπους φέρνουν το λαό στην πλήρη εξαθλίωση. Μα θα μου πείτε πως αυτά γίνονται μία φορά στο τόσο και γίνονται επειδή η φύση το θέλει. Δυστυχώς η επιστήμη έχει δώσει τη δυνατότητα να φτιαχτούν υπερόπλα που επηρεάζουν τις καιρικές μεταβολές και δημιουργούν φυσικές καταστροφές. Ονομαστό σε αυτό τον τομέα είναι το αμερικάνικο HAARP που πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως υπάρχουν παραπάνω λόγοι που φτιάχτηκε πέρα από τη βελτίωση των επικοινωνιών (περισσότερες πληροφορίες θα πάρετε με αναζήτηση πληροφοριών για το συγκεκριμένο όπλο στη google). Κατηγορείται επίσης για την πρόκληση του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξε πρόσφατα μία από τις ισχυρότερες χώρες της Ασίας, την Ιαπωνία.
    Πέμπτος και τελευταίος τρόπος για να υποδουλώσει το κεφάλαιο το λαό είναι η τρομοκρατία. Κουκουλοφόροι που φέρνουν αναστατώσεις σε διάφορες ειρηνικές πορείες, ανατίναξη κτιρίων στα οποία βρίσκεται μεγάλος αριθμός ατόμων. Στο όνομα αυτής της τρομοκρατίας η οποία είναι σκηνοθετημένη από τους ισχυρούς παίρνονται διάφορα μέτρα προστασίας (κάμερες που μας παρακολουθούν από παντού, το ονομαστό μικροτσίπ που λέγεται ότι θα μας βάλουν για να μπορούν να ελέγχουν τι κάνουμε δήθεν για την ασφάλειά μας) τα οποία απειλούν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των ανθρώπων. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να ελέγχουν τι κάνουμε, τι έχουμε κι αν προσπαθήσουμε να αντισταθούμε στα σχέδιά τους πολύ απλά θα μας βγάζουν από τη μέση...!!!
    Δυστυχώς η τρομοκρατία έχει ήδη ξεκινήσει. Ας θυμηθούμε των πτώση των δίδυμων πύργων. Εκεί σκοτώθηκαν χιλιάδες άτομα και πολλοί πιστεύουν πως τους έριξαν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι. Οι τελευταίες θεωρίες για το λόγο που τους έριξαν είναι πως οι δίδυμοι πύργοι έπεσαν όχι μόνο για να κάνουν οι Αμερικάνοι πόλεμο στο Ιράκ και να διεκδικήσουν πετρέλαιο αλλά και για να κάνουν την αρχή μιας σειράς τρομοκρατιών ενεργειών στο όνομα των οποίων θα πάρουν ακραία προστατευτικά μέτρα δήθεν για την ασφάλεια των πολιτών που όμως στην ουσία θα είναι για να τους ελέγχουν και να τους κάνουν ότι θέλουν.
   Θα ήθελα επίσης να διευκρινίσω πως οι ασθένειες που ανέφερα πριν μπορεί και να εμφανίστηκαν από φυσικά αίτια όπως και πολλές άλλες στο παρελθόν. Οι συγκεκριμένες όμως ασθένειες (καρκίνος, γρίπη των πουλερικών, των χοίρων και οι τρελές αγελάδες) για τις οποίες τόσο καιρό δεν έχει βρεθεί φάρμακο ακόμη (σε αντίθεση με τις υπόλοιπες που έχει βρεθεί ακόμα και για το AIDS) πολλοί υποστηρίζουν πως προκλήθηκαν από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που υπάρχουν σε αφθονία γύρω μας και από ψεκασμούς αεροπλάνων που γίνονται συχνά (σίγουρα έχετε προσέξει αυτά τα επιβατικά αεροπλάνα που πετάνε σε αρκετά μεγάλο ύψος και αφήνουν πίσω μεγάλες άσπρες γραμμές οι οποίες μένουν για αρκετή ώρα στον ουρανό).
   Φυσικά όλα αυτά δεν πρέπει να μας φοβίζουν. Υπάρχει τρόπος να αντισταθούμε. Πρέπει πάνω απ'όλα να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά, να ενημερωνόμαστε για το καθετί που συμβαίνει γύρω μας. Να βοηθάμε και τους υπόλοιπους να ενημερώνονται. Να ψάχνουμε την πραγματική αλήθεια και να μη μένουμε σ'αυτά που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ (που μόνο αλήθειες δε λένε). Να στηρίζουμε και να βοηθάμε τους ανθρώπους που προσπαθούν ο καθένας μέσα από το δικό του ρόλο στην κοινωνία (επιστήμονες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί ακόμα και απλοί καθημερινοί άνθρωποι). Να παίρνουμε κι εμείς συμμετοχή σε ενέργειες που έχουν στόχο την αποτροπή των σχεδίων των ολίγων. Και πάνω απ'όλα: ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!!!! Αυτοί πρέπει να φοβούνται εμάς. Είμαστε πολλοί και η δύναμη που έχουμε είναι τεράστια. Θα αγωνιστούμε όπως αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας εναντίον όσων προσπάθησαν να τους κατακτήσουν και θα νικήσουμε. Το καλό πάντα νικάει το κακό. Είναι ένας από τους νόμους της φύσης.
   Ο λαός έκανε πάντα αγώνες εναντίον κάποιων που ήθελαν να τον έχουν του χεριού τους και πάντα θα κάνει. Έναν τέτοιο αγώνα καλούμαστε να κάνουμε κι εμείς τώρα. Έναν αγώνα μακρύτερο και δυσκολότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γι'αυτό λοιπόν ας ξεσηκωθούμε να πολεμήσουμε και η άνοιξη δε θα αργήσει να 'ρθει!!!!

(Όλα όσα είναι γραμμένα στο παρόν κείμενο που αποτελεί συνέχεια του α' μέρος του άρθρου "Τα βαθύτερα αίτια της εξαθλίωσης που ζούμε" δεν έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν ούτε να φοβίσουν αλλά να ενημερώσουν. Βασίζονται σε προσωπική μου έρευνα στο διαδίκτυο και σε εγκυκλοπαίδειες και αποτελούν την προσωπική μου γνώμη. Ο καθένας μπορεί βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και τη δικιά του κριτική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους όσους το διαβάσουν.)
Βίντεο που έχουν σχέση με το άρθρο:
Για την απάτη της γρίπης και το εμβόλιό της: http://www.youtube.com/watch?v=SWaV39N3Cfs
Για τους δίδυμους πύργους: http://www.youtube.com/watch?v=nYO76xfHfEA&feature=related

Σχόλια