Οι γερμανικές τράπεζες απορρίπτουν μεγαλύτερο «κούρεμα»

«Όχι» στο ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, πέραν του 21% που έχει συμφωνηθεί λένε οι γερμανικές τράπεζες.

Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Rheinische Post ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Γερμανικών Τραπεζών Αντρέας Σμιτς, υπογράμμισε ότι «το συμφωνηθέν από τους ευρωπαίους ηγέτες πακέτο βοήθειας προβλέπει την ουσιαστική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, την οποία δεν μπορούν εύκολα να επωμισθούν οι τράπεζες». 
Και τώρα εκφράζεται η απαίτηση για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, επισήμανε ο κ. Σμιτς, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στην αναγκαστική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που μεθοδεύουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
«Η παρούσα κρίση δεν είναι τραπεζική κρίση, αλλά πολιτική κρίση εμπιστοσύνης», δήλωσε εμφατικά ο εκπρόσωπος του γερμανικού χρηματοπιστωτικού κλάδου, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει οι τράπεζες να πληρώσουν για μια κρίση που δεν έχουν προκαλέσει.
«Οι διεθνείς επενδυτές εκφράζουν ισχυρές αμφιβολίες για το εάν τα ευρωπαϊκά κράτη είναι σε θέση να ξεπληρώσουν πλήρως τα χρέη τους. Από αυτό πλήττονται οι τράπεζες που έχουν αγοράσει από τα κράτη ομόλογα», παρατηρεί ο Αντρέας Σμιτς, δείχνοντας τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση που δεν είναι άλλος από την «δραστική μείωση του χρέους των κρατών».
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15454613,00.html

Σχόλια