Πολιτισμός συνοδός ανάπτυξης

Τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Σωτήρη Χατζάκη, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, και συζήτησε μαζί του για την κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Θ.Β.Ε.
«Ο πολιτισμός στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης με τρόπο, μάλιστα, ο οποίος δεν απαιτεί ιδιαίτερες επενδύσεις σε κεφάλαια.
Επειδή προέρχομαι από τον επιχειρηματικό κόσμο, σας διαβεβαιώ ότι αντιμετωπίζω τις δυνατότητες του πολιτισμού και από την αναπτυξιακή του πλευρά.
Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, μια παρόμοια προσέγγιση του τρίπτυχου πολιτισμός-τουρισμός-ανάπτυξη προϋποθέτει τη στήριξη της παρουσίας του Κ.Θ.Β.Ε. όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας δεν πρέπει να σταματήσει να “αναπνέει”, είναι ο πολιτιστικός μας πνεύμονας.
Για αυτό το λόγο, η Πολιτεία οφείλει να δει με διαφορετική ματιά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και όχι ως έναν ακόμα οργανισμό του οποίου πρέπει να περικόψει πόρους στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής» ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος.
Από την πλευρά του ο κ. Χατζάκης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Γραμματέα Παραγωγικών τομέων της ΝΔ για το ενδιαφέρον που επέδειξε για τα δρώμενα στο Κ.Θ.Β.Ε, το οποίο φέτος συμπληρώνει πενήντα χρόνια ζωής. Όπως είπε: «Υπάρχουν δράσεις που φανερώνουν ότι μας ενδιαφέρει ένα θέατρο που να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία. Σε συνδυασμό και με τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων, προσπαθούμε να αντισταθούμε στην κρίση έχοντας έναν κοινωνικό ρόλο».
Blog: www.efsimopoulos.gr

Σχόλια

  1. Πρίν απο λίγο ο Καζάκης ξεβράκωσε κανονικά το ΚΚΕ,και την προδοτική του ηγεσία στον αέρα του ράδιο 9.Χαρακτηριστικά είπε οτι η Παπαρήγα χρησιμοποίησε το δελτίο ειδήσεων του Άλτερ,για να ρίξει λάσπη στην αλήθεια και στον αγώνα που κάνει ο Ελληνικός λαός ενάντια στην ξένη κατοχή.Ανέφερε οτι στο ΚΚΕ,είναι μπουκωμένοι απο τις επιχορηγήσεις, και προβοκάρουν κάθε γνήσια λαική έκφραση.Μπράβο στον Καζάκη που ξεβράκωσε το ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ανθελληνικό ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.