Τελικά ποια Ελλάδα προσπαθεί να σώσει η κυβέρνηση;

altΤα τελευταία δύο χρόνια, καθημερινά ακούμε από τα χείλη του πρωθυπουργού, παλαιότερα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου (ως υπουργού Οικονομικών), τώρα του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και από αυτά πολλών υπουργών, πως «κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε την Ελλάδα». Χαρακτηριστικές ήταν μάλιστα οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν τόνιζε πως, «αν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν τώρα οι δύσκολες αποφάσεις, αυτό που θα συμβεί θα είναι πράγματι δραματικό και θα συμβεί ερήμην της χώρας μας ή ακόμη και ερήμην της Ευρωζώνης». Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος..


προειδοποίησε τους πάντες, βουλευτές και ψηφοφόρους, πως «πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε την Ελλάδα».
Ακούγοντας τις φράσεις αυτές ο απλός Έλληνας πολίτης, αναρωτιέται, «τελικά μας δουλεύουν; Ποια Ελλάδα θέλουν να σώσουν όταν εμείς αργοπεθαίνουμε;».
Πιο είναι το δίλημμα;
Η καθημερινότητα του Έλληνα την τελευταία διετία αλλάζει καθημερινά προς το χειρότερο με τον πιο βάναυσο τρόπο. Ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο δίλλημα, ακολουθώ την κομματική πειθαρχία ή καταψηφίζω και ρίχνω την κυβέρνηση; Η επιλογή είναι δύσκολη αλλά ακόμα πιο δύσκολη είναι η καθημερινότητα του Έλληνα, που σε αντίθεση με αυτούς που κινδυνεύουν απλά να χάσουν τη θέση τους στη βουλή, αυτός χάνει τα ΠΑΝΤΑ!
Καθώς οι ίδιοι πλέον δεν μπορούν να κατέβουν στους δρόμους και να δουν με τα μάτια τους τι ακριβώς συμβαίνει, ας δουν τις εικόνες και τα βίντεο που τους παραθέτουμε παρακάτω, για το ποια Ελλάδα θέλουν να σώσουν.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις, οι πολλές εικόνες…;
altΚάνοντας μία βόλτα στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, καταλαβαίνει κανείς πως έχουν αλλάξει πολλά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Εγνατία, ένας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κυριολεκτικά – και όχι επιλεκτικά- εκατοντάδες μαγαζιά έχουν βάλει λουκέτο. Κάποτε η Εγνατία ήταν ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης, τώρα τείνει να γίνει, δρόμος «φάντασμα». Αφίσες κολλημένες πάνω σε τζαμαρίες καταστημάτων, δείχνουν πως είναι κλειστά εδώ και αρκετό καιρό και κανείς δεν τα νοικιάζει. Τα περίπτερα στους δρόμους κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ ο δήμος τα αποξηλώνει  για να απεγκλωβίσει τα πεζοδρόμια.
Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, τα σκουπίδια κοντεύουν να πνίξουν τα πάνaltτα. Κάδοι γεμάτοι μέχρι πάνω και σκουπίδια γύρω τους είναι εικόνες που έχουν συνηθίσει πλέον
alt
να βλέπουν οι περαστικοί.
Το «έγκλημα», συμπληρώνουν τα έργα του μετρό. Ένα απέραντο εργοτάξιο που δεν ξέρει κανείς πλέον, αν και
πότε θα σταματήσει να υπάρχει.

Η συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια