O Μάκης λείπει για... δουλειές!

Την ώρα που η αστυνομία έχει κινήσει γη και ουρανό για τον εντοπισμό του «Big Mac», το περιβάλλον του πρώην μεγαλοπαράγοντα της Καβάλας τονίζει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης θα παραδοθεί, αφού τακτοποιήσει πρώτα κάποιες εκκρεμότητές του.
Το ανθρωποκυνηγητό των διωκτικών αρχών συνεχιζόταν και χθες. Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο σπίτι του στο Ψυχικό αλλά και στην εξοχική κατοικία της Αναβύσσου, στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι.

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει και τα μέρη όπου σύχναζε ή υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να βρίσκεται ο πρώην ισχυρός παράγοντας του ποδοσφαίρου, σε Κηφισιά και Κολωνάκι. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες εξετάζοντας και το ενδεχόμενο να έχει φύγει στο εξωτερικό, κάτι που όμως δεν προκύπτει μέχρι στιγμής, δεδομένου και του γεγονότος ότι έχει εκδοθεί διαταγή απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.
Οπως τόνισε στην «Espresso» ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης, στον πρώην ισχυρό άντρα της ΠΑΕ Καβάλα έχει κοινοποιηθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και τις επόμενες ώρες θα προχωρήσει σε αυθόρμητη προσέλευση. «Τις επόμενες ώρες o κ. Ψωμιάδης πρόκειται να παραδοθεί στη Δικαιοσύνη, αφού προηγουμένως τακτοποιήσει κάποιες υποχρεώσεις» δήλωσε.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο ήρε τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα στην αρμόδια εισαγγελέα Αθηνά Θεοδωροπούλου και τον 9ο τακτικό ανακριτή Γιώργο Κασίμη, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος θεωρείται ύποπτος φυγής. Το σκεπτικό του βουλεύματος είναι ότι «αν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανόν, όπως προκύπτει από προηγούμενες αμετάκλητες καταδίκες του για ομοειδείς αξιόποινες πράξεις, να διαπράξει και άλλα εγκλήματα».

Σε άλλο σημείο της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών τονίζεται ότι μολονότι ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι αναζητείται από την ανακριτική αρχή, δεν εμφανίστηκε ενώπιόν της προκειμένου να απολογηθεί για τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις. Αντιθέτως, υπήρξε φυγόδικος για μεγάλο χρονικό διάστημα και για να μην μπορούν να τον εντοπίσουν οι Αρχές εγκατέλειψε τη μόνιμη δηλωθείσα από τον ίδιο κατοικία του στο Παλαιό Ψυχικό και κατέφυγε σε νέα κατοικία στην Ανάβυσσο Αττικής, όπου συνελήφθη.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι καταπέλτης για τον Μάκη Ψωμιάδη και την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων στάθηκε η πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνάς Θεοδωροπούλου προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Στην 20σέλιδη πρότασή της, η οποία υιοθετήθηκε από το δικαστικό συμβούλιο, η κυρία Θεοδωροπούλου αποδομεί ένα προς ένα τα υπερασπιστικά επιχειρήματα του Μάκη Ψωμιάδη επισημαίνοντας ότι από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του.

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ
Αιχμές κατά του 9ου τακτικού ανακριτή, Γιώργου Κασίμη, ο οποίος πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης με την επιβολή περιοριστικών όρων, άφησε η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης του πρώην μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ Καβάλα.

Στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η κ. Θεοδωροπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο κ. Κασίμης πρότεινε σε βάρος του κατηγορούμενου την επιβολή επαχθών περιοριστικών όρων, θεωρώντας ότι συντρέχουν σε βάρος του σοβαρές ενδείξεις ενοχής, ενώ παράλληλα δεν τον κρίνει ύποπτο φυγής. Στην ίδια πρόταση η εισαγγελέας αντικρούει τους ισχυρισμούς του Μάκη Ψωμιάδη παραθέτοντας αποσπάσματα τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά και τα στοιχεία της ΟΥΕΦΑ από τα οποία προκύπτει ότι τουλάχιστον πέντε αγώνες της Καβάλας ήταν στημένοι.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Σχόλια

  1. Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

    http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/blog-post_8286.html

    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ “EURECA” , Ο ΤΕΤΡΑΠΑΧΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ .

    http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/eureca.html

    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.