Για αυτό είμαστε "LARGE":Ένα τζαμί ζήταγε ο πρέσβης...πολλά υποσχόταν η κ.Διαμαντοπούλου

Διαβάστε τι αναφέρει το wikileaks σχετικά με τις απόψεις που εξέφρασε η κ.Διαμαντοπούλου, για τα τζαμιά στην Αθήνα, στην συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη Σπέκχαρντ στις 17/12/2009.

6. (C) Finally, Ambassador Speckhard urged the GOG to live up to its commitment to establish a mosque in Athens, a city of 5,000,000 with no legal house of worship for the Muslim community.
The Ambassador stated that doing so would be proof to the international community of Greece's support for religious freedom. Land owned by the Greek Navy had been identified as a site for a mosque, but the process appeared to be stuck. Diamantopoulou stated that Greece was planning to open several mosques to meet the needs of different sects, rather than to have only one mosque serving the whole city of Athens. This approach would also address the problem of the current 700 illegal places of worship for Muslims that exist in Athens. A large site had already been identified in Elefsina with plans for a 600 square meter mosque. The Greek Archbishop himself had also donated land to be used as a mosque. 
Και στα ελληνικά:
Τέλος, ο Πρέσβης κ. Σπέκχαρντ κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας, να ανταποκριθεί στη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός τζαμιού στην Αθήνα, μια πόλη των 5.000.000 με κανένα νόμιμο χώρο λατρείας για τη μουσουλμανική κοινότητα.
Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να ανοίξει πολλά τζαμιά για την κάλυψη των αναγκών των διαφόρων αιρέσεων, αντί να έχουν μόνο ένα τζαμί που να εξυπηρετεί ολόκληρη την πόλη της Αθήνας.

 
 

Σχόλια

  1. Ναι στο τζαμί και με τις ψήφους της ΝΔ


    9. Σεπτεμβρίου 2011 || 20.7

    Με ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη το μεσημέρι στην Βουλή το άρθρο 29 του νομοσχεδίου για ... τα αυθαίρετα, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Το τζαμί εκτιμάται ότι θα κοστίσει 12 εκατ. ευρώ και θα ανεγερθεί με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου σε χώρο που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό!

    Οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. έδωσαν μάχη εναντίον της τροπολογίας για τζαμί, εκθέτοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν, καθώς το τζαμί θα αποτελέσει πόλο συγκέντρωσης των εξτρεμιστικών στοιχείων των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών της Αθήνας. Αναφέρθηκαν στα πολλά παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) που προηγήθηκαν στην ανέγερση τζαμιών, τα οποία οδήγησαν στην υποβάθμιση των περιοχών και στην δημιουργία δικτύων εξτρεμιστών και τρομοκρατών. Όσο για τα παράνομα τζαμιά, προέβλεψαν πως δεν θα κλείσουν, αλλά θα συνεχίσουν να λειτουργούν παράλληλα. Τόνισαν επίσης πως είναι προκλητικό, ενώ η χώρα βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, να ανεγείρεται τζαμί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων σε χώρο του Δημοσίου. Τέλος επισήμαναν πως το θέμα δεν είναι μόνο εσωτερικό, αλλά και εθνικής ασφάλειας, καθώς για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στην Ελλάδα ενδιαφέρεται η Τουρκία, ο πρωθυπουργός της οποίας έχει ζητήσει επισήμως την ανέγερση του τζαμιού.

    Οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων υποστήριξαν την ανέγερση του τζαμιού. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι δεν κινδυνεύουμε, επειδή .. επιβιώσαμε και την Τουρκοκρατία. Αναφέρθηκε δε στις αξίες της δημοκρατίας και της ανεξιθρησκίας με τις οποίες πρέπει να διαπαιδαγωγήσουμε ... τους μουσουλμάνους. Ποια σχέση έχουν αυτές οι αξίες με τον ισλαμισμό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος από την κατάσταση στις μουσουλμανικές χώρες. Μάλιστα κατήγγειλε τον ΛΑ.Ο.Σ. ότι ψαρεύει σε θολά νερά ρατσισμού και ... κανιβαλισμού.

    Οι βουλευτές της μαρξιστικής Αριστεράς υποστήριξαν πως το κράτος πρέπει να πληρώνει για την ανέγερση των χώρων λατρείας των μουσουλμάνων. Την ίδια ώρα πρωτοστατούν στις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας, ζητώντας τον διαχωρισμό από το Κράτος. Οποία σύγχυση...

    Το άρθρο για το τζαμί υπερψήφισαν 198 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ενώ το καταψήφισαν μόνο οι 16 βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Μερικοί βουλευτές της ΝΔ προτίμησαν να φυγομαχήσουν τόσο από την συζήτηση, όσο και από την ψηφοφορία. Ούτε ένας δεν είχε το θάρρος να καταψηφίσει το άρθρο για το τζαμί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.