Του 'πεσε η μασέλα του γερμανού των FT που είδε το σπίτι του Γερουλάνου! Το παρομοιάζει με θησαυροφυλάκιο...

Εντυπωσιασμένος έμεινε ο δημοσιογράφος της γερμανικής έκδοσης των Financial Times Αντρέι Ρίμπακ από το σπίτι του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, όπου και του παραχώρησε ο Έλληνας υπουργός συνέντευξη. Χαρακτηριστικός και τίτλος του δημοσιεύματος: «Ένας Έλληνας ανοίγει το θησαυροφυλάκιό του».
Το διαμέρισμα του Παύλου Γερουλάνου βρίσκεται κοντά στη Βουλή και έχει ασανσέρ του προηγούμενου αιώνα . Ο τίτλος «θησαυροφυλάκιο» οφείλεται στο γεγονός ότι είναι γεμάτο με ελαιογραφίες, γκραβούρες και αφρικανικές μάσκες, στιλέτα κοσμημένα με ημιπολύτιμους λίθους και ασημένια κουτάκια. «Αυτά δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν με έναν υπουργικό μισθό, αλλά ο απόφοιτος του Harvard ήταν επενδυτικός σύμβουλος πριν εισέλθει στην πολιτική» επισημαίνεται στο editorial.

Στη συνέντευξη ο κ. Γερουλάνος αναφέρεται στον τουρισμό και στη θετική εξέλιξή του για την ελληνική οικονομία. «Τους πρώτους έξι μήνες ήλθαν 13% περισσότεροι τουρίστες από πέρσι» ανέφερε, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από τη Ρωσία, το Ισραήλ, τη Σερβία και την Τουρκία. « Ενώ το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 κατά 7% περίπου, ο τουριστικός κλάδος κατέγραψε μεγάλα κέρδη» επισημαίνει ακόμη το δημοσίευμα.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι πέρσι ο κ.Γερουλάνος είχε οργανώσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης της κυβέρνησης με εκπροσώπους του βιομηχανικού κόσμου και των ΜΜΕ, «για να ξεπεραστούν τα εμπόδια», στην οποία συμφώνησαν οι συμμετέχοντες ότι ο κλάδος θα επιστρέψει στην ανάπτυξη, όταν βελτιωθεί σαφώς η ποιότητα των υπηρεσιών για το σχετικά υψηλό επίπεδο τιμών.
«Οι οδομαχίες και οι απεργίες στην Αθήνα, καθώς και ο αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά οδήγησαν σε πολλά αρνητικά δημοσιεύματα και μας πήγαν πίσω όσον αφορά τις παραδοσιακές αγορές μας. Χάρη στους επισκέπτες από τις νέες αγορές όμως μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε αυτές τις απώλειες» τόνισε ο κ.Γερουλάνος, που αναφέρθηκε και στη προσπάθεια του υπουργείου του να καταστήσει την Ελλάδα τουριστικό προορισμό για όλο τον χρόνο και να προσελκύσει νέους επισκέπτες.

http://dexiextrem.blogspot.com/2011/09/ft.html

Σχόλια

  1. Καθως τα υπονουμενα έχουν γινει χομπυ ορισμενων, αρκει καποιος να δει από ποιες οικογενειες καταγεται ο Γερουλανος, για να καταλαβει αυτά που λεει το αρθρο οτι ειναι μπαρουφες
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82
    Ολα τα αλλα και οι διαφοροι χαρακτηρισμοι επαφιονται στη κριση των αναγνωστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.