Όταν στην Ελλάδα λες, "ο Σωκράτης", η κοινωνία καταλαβαίνει Κόκκαλης....

Γ.Δημ
Εδώ η χώρα χάνεται και οι προστάτες του επαγγελματικού "στρογγυλού" αθλητισμού,  "θεατρινίζονται".
Έριξα μια ματιά σήμερα το πρωί στον αθλητικό λεγόμενο τύπο,  που οι εντεταλμένοι βαψομαλιάδες, παπαγάλοι της πρωινήςκρατικής και ιδιωτικής, ζώνης της τηλεόρασης, διάβαζαν με θρησκευτική ευλάβεια και έφτιαξα ένα ΦΩΤΟ-ΠΑΖΛ.
Λίαν επιεικώς οι αγράμματοι συντάκτες και οι ....γράφοι του "παρδαλού"  (κοκινοκιτρινοπρασινου....) τύπου,  που απευθύνονται  κυρίως στους νέους ανθρώπους, έχουν μαμήσει, στην κυριολεξία, την Ελληνική γλώσσα,  με την δήθεν μάγκικη, πλην ηλίθια γλωσσική έκφραση που χρησιμοποιούν.
Έχει αποδειχθεί περίτρανα, τουλάχιστον από την εποχή του Κοσκωτά, ότι στον επαγγελματικό "στρογγυλό" αθλητισμό, ιδεώδη δεν υπάρχουν.
 Οι πάτρωνές του μεγαλοεπιχειρηματίες, εθνικοί προμηθευτές, κλπ,  χρησιμοποιούν την αδυναμία μας, κυρίως της νεολαίας, στην στρογγυλή γκόμενα,  το τόπι,  και κάνουν έτσι τις μπίζνες τους, γράφοντας στα αθλητικά παπούτσια της ομαδάρας τους, νόμους και θεσμούς. 
Δίνουν έτσι εκατό και κονομάνε χίλια.
Τελευταία μας πήραν χαμπάρι και πλάκωσαν και ξένοι "επενδυτές",  στο ποδόσφαιρο !
(Εξηγούμαστε, σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι ελάχιστες εξαιρέσεις, έτσι για να τον επιβεβαιώνουν).
Εν κατακλείδι, πίσω από τους "καλοπροαίρετους προστάτες"  της στρογγυλής θεάς, έχουν αναπτυχθεί τεράστια, οικονομικά και κατ' επέκταση πολιτικά, συμφέροντα που δεν είναι άσχετα με το σημερινό αδιέξοδο της χώρας.

Σχόλια