ΕΞΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Είναι το έκτο κατά σειρά χαράτσι στα ακίνητα σε 20 μήνες.
Δηλαδή ένα χαράτσι κάθε 3 μήνες.
Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑΞΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗΣ»
Μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Μακεδονίας ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, απαρίθμησε ένα προς ένα τα δυσβάσταχτα βάρη που επέβαλε η κυβέρνηση του Μνημονίου στα ακίνητα:

  1. Έκτακτη εισφορά άνω των 400.000 ευρώ.
  2. Φόρος μεταβίβασης.
  3. Αύξηση των συντελεστών του φόρου κληρονομιάς.
  4. Τεκμήριο διαβίωσης για όλες της κατοικίες.
  5. Μείωση του αφορολόγητου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας
και τώρα ήρθε «κατακέφαλα» το έκτο. Νέος έκτακτος φόρος από 0,5 έως 10 ευρώ ανά τετραγωνικό σε όλα τα κτίρια. Η ανικανότητα και ο πανικός έγινε φορολογική επιδρομή που σκοτώνει την οικοδομική δραστηριότητα και δεκάδες επαγγελματίες. Ταυτόχρονα ενώ βαθαίνει την ύφεση και αυξάνει την ανεργία.
Ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε επίσης όλες τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας όπως: αναστολή του ΄΄πόθεν έσχες΄΄ για την απόκτηση κατοικίας, πάγωμα στις αντικειμενικές αξίες, επιδότηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες του επιτοκίου για την αγορά πρώτης κατοικίας, φορολογικά κίνητρα για τα νεόδμητα κτίρια όπως έκανε η Ισπανία, μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων και τέλος την κατάργηση αντιφατικών διατάξεων που αναιρούν την αναστολή του ΄΄πόθεν έσχες΄΄ για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, ενώ με επιχειρήματα εξήγησε γιατί η οικονομική δραστηριότητα κατά τη Ν.Δ. αποτελεί βασικό εργαλείο ανάσας στην πραγματική οικονομία και τόνωσης της απασχόλησης.
Τέλος απατώντας στο ερώτημα ΄΄πώς απαντά ο ψηφοφόρος -εντολέας στην ανελέητη επίθεση που δέχεται το βιωτικό του επίπεδο΄΄ ο κ. Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε στις «τελευταίες δημοσκοπήσεις και είπε πως καταγράφουν διαρκώς νέες αυξήσεις υπέρ της Ν.Δ. στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής και πως αποκαλύπτουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αγγίζει το 91%.»
Επίσης τόνισε «σχεδόν καθολικά, οι πολίτες απαντούν ότι είναι δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομική κρίση ενώ χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι η εκτίμηση για τη λάθος κατεύθυνση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα έχει αρχίσει να γενικεύεται με το 82% να απαντά σήμερα ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση».
Τέλος, ερωτηθείς για το νομοσχέδιο Ραγκούση για τα ταξί, ο Νίκος Νικολόπουλος τοποθετήθηκε «σκληρά και απέναντι» λέγοντας ότι «η άσκηση επαγγέλματος ταξί μόνο με τη μορφή ΑΕ ή ΕΠΕ, είναι αντισυνταγματική γιατί περιορίζει την ελευθερία άσκησης επαγγέλματος με οποιαδήποτε μορφή το επιθυμεί κάποιος». (άρθρο 5 του Συντάγματος).
Και συνέχισε: «Όσον αφορά το ζήτημα της απαγόρευσης να μεταβιβάζεται η άδεια, ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας είπε «η διάταξη αυτή θα μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο για τις νέες άδειες, που θα χορηγήσει το Κράτος. Οι παλαιές άδειες είναι όλες αγορασμένες και επομένως η ρύθμιση αυτή απαξιώνει ατομική περιουσία» και εμφατικά ο κ. Νικολόπουλος τόνισε- τέτοια ρύθμιση είχε γίνει ΜΟΝΟ επί χούντας, ενώ τέλος ο τρόπος χορήγησης των αδειών ΕΔΧ οδηγεί στη δημιουργία ΚΑΡΤΕΛ, αφού δίνει το δικαίωμα σε όσους έχουν οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν όσες άδειες επιθυμούν με 5000 ευρώ».
Ο Αχαιός βουλευτής τόνισε επίσης: «Με την ένταξη των αυτοκινητιστών σε εταιρείες, είναι σίγουρο ότι οι οικονομικά αδύνατοι ( με ένα αυτοκίνητο) μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους (ΤΣΑ, Ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας κλπ.) θα αναγκαστούν να πωλήσουν τις μετοχές τους, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος, με αποτέλεσμα οι μετοχές ή τα εμπορικά μερίδια να συγκεντρωθούν στα χέρια λίγων (ΚΑΡΤΕΛ)».
Ακόμη ο κ. Νικολόπουλος είπε: «Η χρηματοδότηση για αγορά νέου οχήματος ή η χρηματοδότηση για την αντικατάσταση οχήματος δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί είναι αντίθετη στην κοινοτική νομοθεσία. Αυτό άλλωστε είχε ισχυριστεί η κυβέρνηση και στους ιδιοκτήτες φορτηγών όταν της είχε υποβληθεί αυτό το αίτημα. Επομένως, αν δεν τους κοροιδεύουν, δεν πρόκειται να το εφαρμόσουν».
Τέλος ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος σημείωσε ότι φορολογικά κίνητρα δεν είναι καθορισμένα και θα συζητηθούν. Παραμένει άγνωστο το είδος και το ύψος των φορολογικών απαλλαγών και κατέληξε ότι «τελικά το νομοσχέδιο στερείται κοινής λογικής»


Σχόλια