Γέννησε στο ίδιο ταξί για δεύτερη φορά

 
Στο… ίδιο έργο θεατές μια ετοιμόγεννη και ένας ταξιτζής. Oπως και πριν από τέσσερα χρόνια, έτσι και τώρα μια 40χρονη Μυτιληνιά έφερε στον κόσμο το πέμπτο παιδί της μέσα στο ταξί του Παναγιώτη Αναγνώστου, και μάλιστα με την πολύτιμη βοήθειά του.
Ολα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, όταν η Ταξιαρχούλα Κουρασατζή αισθάνθηκε τους πόνους της γέννας και έσπασαν τα νερά της. Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη του μοναδικού ταξί που έχει το χωριό της, Κάτω Τρίτος Λέσβου, και τον κάλεσε για να τη μεταφέρει στο μαιευτήριο.

Ο Παναγιώτης Αναγνώστου, που εκείνη την ώρα κοιμόταν, σηκώθηκε άρον-άρον και πήγε στο σπίτι της γυναίκας: «Ο άνδρας της είχε φύγει από νωρίς για να πάει για ψάρεμα, που είναι η δουλειά του, και η γυναίκα ήταν αβοήθητη. Την έβαλα μέσα στο αυτοκίνητο προσεκτικά, αλλά μέχρι να διανύσουμε 500 μέτρα την έπιασαν δυνατότεροι πόνοι», είπε στην «Espresso» ο 65χρονος ταξιτζής και πρόσθεσε: «Σταμάτησα το αυτοκίνητο και μέχρι να πάω στο πίσω κάθισμα, η γυναίκα είχε ήδη γεννήσει. Ανοιξα την τσάντα που είχε μαζί της και της έδωσα μια κουβερτούλα με την οποία τύλιξε το μωρό, ένα πανέμορφο κοριτσάκι. Για το μόνο που ανησύχησα, ήταν όταν το βρέφος γλίστρησε από τα χέρια της μάνας του και έπεσε στο δάπεδο του αυτοκινήτου. Ετσι, στη διαδρομή για το νοσοκομείο έτρεχα λίγο παραπάνω φοβούμενος μήπως το μωρό είχε πάθε τίποτα, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Στο μαιευτήριο έκοψαν τον ομφάλιο λώρο και αφού περίμενα να εξετάσουν το παιδί και να βεβαιωθώ ότι όλα ήταν εντάξει, έφυγα».

Στο ίδιο ταξί πριν από τέσσερα χρόνια ο κ. Αναγνώστου είχε βοηθήσει την κυρία Ταξιαρχούλα να γεννήσει και την άλλη κόρη της: «Τότε το άλλο κοριτσάκι της γεννήθηκε μόλις φτάσαμε έξω από το νοσοκομείο, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνω πολλά πράγματα. Αυτή τη φορά, όμως, δεν είχαμε προλάβει να βγούμε καν από το χωριό». Η 40χρονη είναι μητέρα πέντε παιδιών, τριών αγοριών ηλικίας 22, 18 και 6 ετών και δύο κοριτσιών ηλικίας 4 ετών και… 2 ημερών.

Ο 65χρονος, που έχει τριάντα πέντε χρόνια στο τιμόνι, έχει αναλάβει τον ρόλο του… μαιευτήρα σε συνολικά τρεις γέννες: «Την πρώτη φορά μια κοπέλα 18 ετών γέννησε μέσα στο ταξί μου ένα αγοράκι. Σήμερα ο γιος της είναι 22 ετών και όταν η γυναίκα με βλέπει στον δρόμο, ακόμα με χαιρετάει ντροπαλά» λέει.
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
espresso

Σχόλια