Υπήρχε περίπτωση να μην ανακατευθεί ο "συμπαθής" συνταξιούχος κος Κ.Μητσοτάκης...


Μόνη λύση για τη χώρα η ευρεία συναίνεση


O πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταλόγισε «τραγικές αρρυθμίες» στην κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, «είναι μια παράλυτη κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις και σπαράσσεται ταυτόχρονα από εσωτερικές αντιθέσεις».

Την ευρεία συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και ιδίως των δύο μεγάλων κομμάτων επισήμανε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Ο τόπος βρίσκεται σήμερα σε μια πολύ δύσκολη καμπή. Διαγράφεται στον ορίζοντα...
η απειλή μιας κρίσης γενικότερη στην Ευρώπη και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Και αυτό συμπίπτει με την δυσκολότερη περίοδο που αντιμετωπίζει η χώρα εσωτερικά, στις σχέσεις της με την Ευρώπη και στην προσπάθεια που γίνεται από τη σημερινή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα οξύτητα προβλήματα της οικονομίας», υπογράμμισε από τα Χανιά όπου βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης.

Καταλόγισε επίσης «τραγικές αρρυθμίες» στην κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, «είναι μια παράλυτη κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις και σπαράσσεται ταυτόχρονα από εσωτερικές αντιθέσεις».

Επισήμανε ωστόσο ότι αν και είναι πολύ εύκολο η αντιπολίτευση να χτυπήσει μια τέτοια κυβέρνηση με στόχο να την ρίξει, «δεν είναι η ώρα που πρέπει να στραφούμε προς αυτή την κατεύθυνση». «Είναι η ώρα που πρέπει να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσομε τον τόπο, βοηθώντας αυτή την κυβέρνηση που έχουμε, να αντιμετωπίσει προβλήματα, τα οποία δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι εκλογές δεν θα βοηθήσουν και δεν νομίζω ότι θα γίνουν».

Παρατήρησε ακόμη ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η αξιοπιστία, ενώ εστίασε στην ανάγκη αλλαγών σε όλους τους τομείς. «Η κυβέρνηση αξιοπιστία δεν έχει, υπόσχεται πράγματα που δεν εκτελεί και ψηφίζει νομούς που δεν τους εφαρμόζει. Πρέπει να βοηθήσομε αυτή την κυβέρνηση να ακολουθήσει μια πολιτική που είναι μονόδρομος. Δεν μας επιβάλει κανείς την οικονομική εξυγίανση την δημοσιονομική πειθαρχία. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε με δανεικά», ανέφερε.

Στην κατεύθυνση αυτή, σημείωσε πρέπει να ελευθερωθεί η ιδιωτική οικονομία, η οποία παλεύει απεγνωσμένα, όπως είπε, να μειωθεί το κράτος να ακολουθηθεί μια πολιτική στην οποία όλοι συμφωνούν.

Η ευρεία συναίνεση είναι η μόνη λύση για τον τόπο, επανέλαβε, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αντιπολίτευσης του τύπου που γνωρίζαμε στο παρελθόν. Κάλεσε παράλληλα την αντιπολίτευση να βοηθήσει στην πολιτική των αλλαγών, ενώ τάχθηκε κατά της συγκυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση αυτά που λέει είναι σωστά. Και δεν είναι σωστά διότι μας τα λένε οι ξένοι», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος πάλεψε προσωπικά επί χρόνια για τα ίδια πράγματα, αλλά δεν τον άφησαν όπως είπε, να ολοκληρώσει την προσπάθεια του.

«Δεν με άφησαν, να ολοκληρώσω το έργο μου. Από τότε, επί χρόνια πολλά ζούμε με δανεικά. Επιβαρύνουμε τις επόμενες γενιές. Σήμερα είναι ανάγκη, να γίνει μια αναπροσαρμογή», τόνισε.

Δήλωσε τέλος ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αν και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναβρεί το ρυθμό της «πολύ γρηγορότερα από ότι πολλοί πιστεύουν», αρκεί να ακολουθήσουμε την σωστή πολιτική.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

  1. Ξέχασε, πιθανόν λόγω της ηλικίας, ότι με δική του απόφαση καταργήθηκε η ΜΟΜΑ και άνοιξε τον δρόμο στους ¨εργολάβους¨να απομυζήσουν την Ελλάδα.
    Ακόμη πιστεύει ότι οι Έλληνες ξεχνούν σε 10 χρόνια;.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης αντέδρασε πανικόβλητος στην προοπτική να πάμε σε πρόωρες εκλογές τώρα, γιατί βλέπει ότι η Ντόρα δεν έχει ακόμη προλάβει να στήσει το προσωποπαγές της κόμμα της .

    Η ελπίδα τού Μητσοτάκη και της Ντορας είναι να γίνουν εκλογές σε 2 χρόνια, έτσι ώστε το αποδυναμωμένο ΠΑΣΟΚ να αναγκαστεί να συμμαχήσει με το Ντοροκίνημα των αρπακτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.