ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

«Αντί να ακούσετε την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας που στενάζει με τα χαράτσια που τη φορτώνετε, μιλάτε για τη δική σας αγωνία επειδή δήθεν δεν προλαβαίνετε να απαντάτε στις ερωτήσεις των βουλευτών!».
Αυτό τόνισε ο Αργύρης Ντινόπουλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου (στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων) ότι «Αγωνιά γιατί ο όγκος των γραπτών κοινοβουλευτικών ερωτήσεων είναι τόσο μεγάλος που δεν  προλαβαίνει να απαντήσει».

Ο Υπουργός είπε επίσης ότι πολλοί βουλευτές κάνουν ερωτήσεις … «μόνο και μόνο για να τις εγγράψουν στο βιογραφικό τους!».
Ο Αργύρης Ντινόπουλος είπε επίσης ότι το ζήτημα δεν είναι ο όγκος των ερωτήσεων αλλά το γεγονός ότι πολλές από αυτές μένουν αναπάντητες με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.
Τόνισε, όμως, ότι η πραγματική αγωνία του Υπουργού δεν είναι ο όγκος των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων αλλά το ότι ορισμένες από τις απαντήσεις των υπουργείων (επειδή ακριβώς είναι αποκαλυπτικές της σπατάλης του δημοσίου και των κομματικών προσλήψεων ειδικά σε γραφεία υπουργών) φτάνουν στις εφημερίδες και στα κανάλια.
«Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος συμπληρώνεται έτσι από τον έλεγχο που ασκούν τα ΜΜΕ στην εξουσία και αυτό είναι που σας ενοχλεί!» κατέληξε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Σχόλια