Σηκώστε τα μανίκια, επιταχύνετε τις διαδικασίες, πάρτε μέτρα, γιατί η ανεργία γιγαντώνεται ..

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΛΣΕΚΕΚ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Επαγγελματική Κατάρτιση και Επανακατάρτιση ανέργων αλλά και εργαζομένων, είναι κρίσιμης σημασίας μέγεθος για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ανάπτυξης, αλλά και της απασχόλησης που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας σήμερα.
Είναι τεράστιο το κενό που έχει δημιουργηθεί από την απουσία προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Σταθερή μας θέση είναι ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που θα δώσουν ανάσα, στους χιλιάδες ανέργους της χώρας μας.
Η ταχύτερη απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, που καθυστερεί δραματικά, όπως και η διαφανής και αποδοτική υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης, είναι επιτακτική υποχρέωση της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να μη χάνονται έτσι ευκαιρίες και σημαντικοί πόροι που θα τονώσουν την αγορά.
Το μήνυμα είναι ένα και είναι ξεκάθαρο:
Σηκώστε τα μανίκια, επιταχύνετε τις διαδικασίες, πάρτε μέτρα, γιατί η ανεργία γιγαντώνεται και η Κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις καθυστερήσεις και την αδυναμία σας.
Ζητάμε από το Υπουργείο Εργασίας, να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες αξιολόγησης και ανάθεσης και των υπόλοιπων 4 διαγωνισμών, που εκκρεμούν από το 2009 και αφορούν στην κατάρτιση Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, καθώς και στην κατάρτιση και Πιστοποίηση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Είναι ανάγκη να γίνει σε όλους κατανοητό, ότι η επιτάχυνση των διαδικασιών έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, καθώς στα προγράμματα αυτά πρόκειται να συμμετάσχουν επιπλέον 40.000 άνεργοι, συμβάλλοντας στην απομείωση του ποσοστού ανεργίας».


Σχόλια