Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΕΑ ΙΜΙΑ

Eδώ και μήνες, οι άνθρωποι του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κυπριακή άμυνα και αποτροπή, κρούουμε τους κώδωνες του κινδύνου. Επισημάναμε πολλάκις την ανάγκη αλλαγής στάσης της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης Χριστόφια  απέναντι στο στράτευμα. Μάταια. Ώσπου ήρθε η καταδρομική επιχείρηση των Τούρκων κομμάντο στο φυλάκιο της Λεύκας και η αφαίρεση της ελληνικής και κυπριακής σημαίας.



Η επιθετική αυτή κίνηση των Τούρκων, εντασσόμενη στην (αναμενόμενη) κλιμάκωση της κρίσης, εν όψει των γεωτρήσεων που θα αρχίσουν,  ξεπερνά τα όρια, αλλά ταυτοχρόνως ξεπερνά και τα όρια και η ανευθυνότητα του κυπριακού υπουργείου Άμυνας και της κυβέρνησης Χριστόφια: Εγκατέλειψαν αφύλακτο στην γραμμή αντιπαράταξης, σε ανεπάνδρωτο φυλάκιο και απέναντι στον Τούρκο εισβολέα, το πιο ιερό σύμβολο, την σημαία.
Παρά τις προειδοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, πολλά φυλάκια έχουν μείνει ανεπάνδρωτα, στα πλαίσια της ήπιας, φιλειρηνικής κτλ κτλ πολιτικής της κυπριακής κυβέρνησης. Αυτό συνεπάγεται την έκθεση ολόκληρων περιοχών, με χωριά ολόκληρα μέσα, στις ορέξεις του ''Αττίλα''.
Στο ΓΕΕΦ στη Λευκωσία, επικρατεί προβληματισμός από το γεγονός, που εντείνεται από τις αρνητικές διαπιστώσεις του νέου Α/ΓΕΕΦ για το αξιόμαχον της Εθνικής Φρουράς, η οποία βεβαίως, μετά την τουρκική πρόκληση τέθηκε σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, μαζί της και η ΕΛΔΥΚ.
Με κίνδυνο να καταστούμε αφόρητα μονότονοι, ξανατονίζουμε τον αυξημένο κίνδυνο τουρκικής πρόκλησης τις επόμενες εβδομάδες, πρόκλησης περιορισμένου ή και μείζονος παρονομαστή, είτε στην νεκρή ζώνη στην Κύπρο, είτε στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελορίζου είτε σε κάποιο ακατοίκητο μικρονήσι του Αιγαίου. Η εμπιστοσύνη μας απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις και την ηγεσία τους, δεν μπορεί να επεκταθεί -δυστυχώς- στον πολιτικό κόσμο και τους κυβερνώντες.
Οι οποίοι ας μετρήσουν μόνο τούτο, αυτές τις κρίσιμες (και θα γίνουν πιό κρίσιμες) ώρες: Το Έθνος, δεν αντέχει νέα Ίμια...

elkeda

Σχόλια