ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ


ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 210-3332551/2
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr
Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίστηκε σήμερα η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).

Στην συζήτηση από ελληνικής πλευράς μετείχαν, επίσης ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης και ο Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθηγητής κ. Γιώργος Ζανιάς.
Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος. Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπροθέσμου προγράμματος.
Το σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία θα μετέχει και ο κ. Βενιζέλος, θα συνεχιστούν οι σχετικές συνομιλίες.
Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σχόλια

  1. ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ 300 ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ?ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΝΤΗ ΠΕΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ο υπουργός οικονομικών μιας ¨κυρίαρχης¨ χώρας μιλάει με τα έξω αφεντικά του έχοντας όλη την κοινωνία στο πάγο να περιμένει τις αλλεπάλληλες καταδίκες που της επιφυλλάσουν οι εισβολείς
    Όταν οι διάφοροι υπουργοί και βουλευτές εκλεγμένοι με τη ψήφο του λαού μιλούν για μαχαίρι στο λαιμό τους.
    Όταν όλο το πολιτικό σύστημα και ιδίως η εκλεγμένη κυβέρνηση ψεύδεται καθημερινώς
    Όταν η δικαιοσύνη συνεχιζει όχι μόνο να κοιμάται, αλλά και να συγκαλύπτει τα εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού
    Όταν από την ΕΛΣΤΑΤ ως το ευρύτερο κράτος επιβάλεται η ενός αντρός αρχή
    Όταν τα νομοθετήματα της καταδίκης μας παιρνάνε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος χωρίς κανένας βουλευτής να ξέρει τι υπογράφει.
    Όταν όλες οι διαμαρτυρίες καταστέλλονται βιαίως
    Όταν ο πρωθυπουργός ενός δημοκρατικού κράτους χρειάζεται 300 ζητάδες συνοδεία και 11.000 μονάδες καταστολής για να επισκεφτεί  τη ΔΕΘ
    Όταν ο αντιπρόεδρος μιλάει για τάνκς σε περίπτωση μη ψήφισης του μεσοπροθέσμου
    Όταν η κυβέρνηση υφάρπαξε τη ψήφο του λαού με ασύλληπτα ψέμματα
    Όταν τα μέτρα που επιβάλλονται και τα μνημόνια καταπατούν κατάφορα  το σύνταγμα
    Όταν ορίζεται task force σε κάθε υπουργείο με επικεφαλή Γερμανό 
    Όταν ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είναι υπάλληλος του ΔΝΤ, όταν επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κι ο πρωην υπουργός οικονομικών των μνημονίων ήταν υπάλληλοι της Goldman sachs κι ο αδερφός του πρωθυπουργού είναι στέλεχος εταιρείας που διαχειρίζεται cds.
    Όταν παρόλες τις κραυγές όλων των οικονομολόγων παγκοσμίως ότι με τα μέτρα αυτά θα επέλθει σίγουρα η καταστροφή μας μία ώρα αρχύτερα
    Όταν επιλέγεται να καταδικαστούν ολόκληροι λαοί στην ανέχεια για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το ευρώ.
    Όταν ο νέος δανεισμός με επαχθείς όρους για να πληρωθούν τα ήδη πληρωμένα δάνεια, βαφτίζεται βοήθεια.
    Τότε για ποια δημοκρατία μιλάμε? Για ποια εθνική κυριαρχία? Για πια εθνική ανεξαρτησία? Για ποια Ευρώπη? Για ποια αλληλεγγύη?
    Δυστυχώς όλα ήταν σχεδιασμένα ήδη πριν από το 2008 που ο Σημίτης είχε μιλήσει για σενάρια ΔΝΤ και κατόπιν η Μπενάκη στον Παπούλια.
    Η μεθόδευση μετά ήταν η καθιερωμένη. Πως αλλιώς θα έμπαινε το ΔΝΤ? Η ΕΛΣΤΑΤ ήταν η κερκόπορτα, όπως συμβαίνει με όλα τα κράτη που εισβάλλει το ΔΝΤ.
    Είμαστε λοιπόν ή δεν είμαστε υπό κατοχή και μάλιστα γερμανική κ. Παπακωνσταντίνου?
    Τι κάνει όμως ο κάθε λαός όταν βρίσκεται υπό κατοχή?
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. 
    Θάνατος στους δοσίλογους προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.